A Csongrád Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Egyesület bemutatkozása


 
CSONGRÁD MEGYEI KATASZTRÓFA- ÉS POLGÁRI VÉDELMI EGYESÜLET
 
6721 Szeged,Berlini krt.16-18. (/Fax: 62/621-280
Adószám: 19561187-1-06, Bankszámlaszám: MKB Bank: 10300002 10468830 49020012
E –mail:csmkpve@gmail.com
 
 
A Csongrád Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Egyesület
 
 
A Csongrád Megyei Katasztrófa- és Polgári Védelmi Egyesület (a továbbiakban CSMKPVE) az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. tv. alapján létrehozott, önkormányzattal rendelkező, önálló jogi személyként működő szervezet. Fő célja Csongrád megye településeinek katasztrófavédelmi, polgári védelmi feladatainak segítése, a települési polgári védelmi szervezetbe beosztott állampolgárok részére megtartásra kerülő gyakorlatok, kiképzések végrehajtásában szakmai közreműködés, segítségnyújtás, valamint a tanulóifjúság és a lakosság katasztrófavédelmi felkészítése.
 
A CSMKPVE a vonatkozó jogszabályok szellemében és az elfogadott Alapszabály szerint működik, nyilvántartott önkéntes tagsággal rendelkezik, és a céljai eléréséért támaszkodik a lakosságra, a gazdálkodó és társadalmi szervezetekre. Politikai tevékenységet nem folytat, pártoktól független, azoknak anyagi támogatást nem nyújt, azoktól anyagi támogatást nem fogad el, országgyűlési képviselőt nem állít és nem támogat.

 
 A CSMKPVE a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény, valamint annak végrehajtási rendeleteiben foglaltakat szem előtt tartva végzi önkéntes segítő munkáját, támogatva ezzel Csongrád megye településeinek önmentő képességének fokozását, biztosítva ezzel az esetlegesen kialakuló települést érintő veszélyhelyzetek hatékony és szakszerű elhárítását.

                                                          
 
                                                                                                          Melegh Károly
                                                                                                               Elnök