Hírek


Két műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat hétfőn
2019. június 18. 09:02

A gyors beavatkozásoknak köszönhetően rövid idő alatt helyreállt a forgalom.

Intenzív szúnyoggyérítés – 436 településen, százezer hektáron dolgoznak a héten
2019. június 17. 10:00

A folyókon levonult árhullám, az esős május és a hirtelen jött meleg miatt országos szúnyoginvázióról lehet beszélni. Nehezítette a szúnyoggyérítést a múlt szerdától vasárnapig tartó hőség, amely miatt a légi permetezések többségét le kellett állítani, mivel nagy melegben a szúnyogok többsége a késői órákig megbújik a növényzetben, a repülési szabályok viszont az éjszakai munkavégzést nem engedik meg.

Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései
2019. június 17. 09:12

Kidőlt fák és leszakadt faágak adtak munkát a tűzoltóknak vasárnap este.

Ismét csúcsra járatva a tűzoltók Kecskeméten - V. „PUMP&RUN” Országos Bajnokság Bács-Kiskun megyében
2019. június 14. 11:28

Az V. „PUMP&RUN” Országos Bajnokság résztvevői – talán a nyár egyik legmelegebb napján - nem kisebb fába vágták a fejszéjüket, mint az Alföld közepén meghódítani egy dombot. A versenyzők, akik az ország számos pontjáról érkeztek, elszántan küzdöttek először a súlyokkal, majd a kecskeméti Vízmű-domb „lankáival”. A rutinos versenyzők előre kidolgozott stratégiával érkeztek, hogy a korábbi eredményeiket túlszárnyalják, és szép számmal akadtak olyanok is, akik először álltak rajthoz ezen a bajnokságon.

Három műszaki mentés csütörtökön
2019. június 14. 11:13

Baleset volt Szentesnél.

Átmenetileg szünetel a légi szúnyoggyérítés a hőség miatt
2019. június 14. 10:10

A rendkívül meleg időjárás hatással van a szúnyogok viselkedésére, a rovarok ilyenkor a szokásosnál később mutatnak aktivitást, tovább maradnak a növényzetben elrejtőzve. A repülésbiztonsági szabályok szerint közvetlenül a napnyugtát megelőző időszakban, illetve legfeljebb az azt követő húsz percig lehet munkarepülést végezni, amikor a meleg miatt csak a rovarok töredékét éri el a kipermetezett szer, vagyis az elvégzett munka hatásfoka jelentősen csökken. Változatlanul, az ütemterv szerint zajlik a földi permetezés, azt napnyugta után végzik a szakemberek.

Egy műszaki mentés
2019. június 13. 07:36

Az elmúlt nap eseményei

Szegeden és még és 156 településen permeteznek a héten, Csongrád megye több településén is végeznek gyérítést a szakemberek
2019. június 11. 13:53

Június második hetében biológiai és kémiai módszerrel egyaránt fellépnek az elszaporodott vérszívók ellen. Az előzetes tervek szerint 156 településen és kilenc budapesti kerületben permeteznek a szakemberek, összesen 70 ezer hektárnyi területet kezelnek.