Hírek


A fábiánsebestyéni csapat jutott tovább az országos döntőbe
2016. április 14. 15:42
2016. április tizenharmadikán rendezték meg az ifjúsági verseny megyei fordulóját. A szervezők a makói kalandparkba várták a helyi fordulókban továbbjutott csapatokat.

Az ifjúsági versenyben résztvevő tanulók elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adhattak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, az ön- illetve más személy mentésében való jártasságukról.

A versenyvezetőség a versenyszabályzat szellemében két korcsoportban hirdette meg a fordulókat. A megyei fordulóban tárgyjutalomban részesültek a verseny legeredményesebb csapatai. Az országos döntőn a legjobban teljesítő korosztályos csapatot pedig vándorserleg illeti meg. A megyei forduló tétje már az országos döntő volt, hiszen a két kategória győztes csapata képviselheti majd Csongrád megyét a budapesti versenyen.

A szervezők fontosnak tartják, hogy az ifjúságnak is legyenek alapvető ismeretei a veszély-, vagy katasztrófahelyzetben alkalmazható védekezésről és a betartandó magatartási szabályokról. Emellett tudatosan készüljenek fel a természeti és civilizációs katasztrófák hatásai elleni védelemre, legyenek segítői bajbajutott embertársainak. A verseny feladatai is ezekre a szabályokra épülnek.

A makói pályán felállított állomásokon a diákok hat gyakorlati feladatot hajtottak végre. Az állomásokon az általános-és középiskolás résztvevők nyúlgátat építettek, túlélőcsomagot állítottak össze, elsősegély-nyújtási feladatokat hajtottak végre, vagy fabábút cipeltek végig egy előre kijelölt útvonalon. A feladatok között szerepelt a maci pingpong, vagy az óriás puzzle összeállítása. A diákok kalapácsvetésben és falmászásban is összemérték erejüket és ügyességüket. 

Azok a csapatok, akik épp nem versenypályán teljesítettek, a főépületi helyiségben elméleti tudásukról adtak számot, teszt formájában, valamint a Makói Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya által összeállított biztonságtechnikai feladatokkal ismerkedhettek meg.

A versenyszámok végén megszülettek az összesített végeredmények:

 

Általános iskolások:
1. Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
2. Szabad Waldorf Általános Iskola és Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola
3. Csongrád és Térsége Széchenyi István Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

 

Középiskolások:

1. Fábiánsebestyéni Szent Sebestyén ÖTE
2. Juhász Gyula református Gimnázium és Szakképző Iskola
3. Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Eötvös József Szakképző Iskola

 

A díjakat és az ajándékcsomagokat Szatmári Imre tű. ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója adta át a nyertes csapatoknak.

Az országos döntőbe jutott fábiánsebestyéni csapatokat április huszonharmadikán várják Budapestre, az országos döntőbe.

 

A csapatoknak gratulálunk a versenyen elért eredményekhez!
 


 

Kapcsolódó képek:

A fábiánsebestyéni csapat jutott tovább az országos döntőbe A fábiánsebestyéni csapat jutott tovább az országos döntőbe A fábiánsebestyéni csapat jutott tovább az országos döntőbe
>>> További képek a galériában <<<