Hírek


Tíz hektáron égett az aljnövényzet vasárnap délután
2017. szeptember 11. 10:35
A tűzben egy melléképület is megsemmisült.

Szombaton Vajhát külterületén égett az aljnövényzet, a lakossági bejelentést követően a hódmezővásárhelyi tűzoltók érkeztek a helyszínre. Másfél hektáron égett a füves, bozótos terület, a lángokat - amelyek veszélytelen környezetben keletkeztek – az egységek kéziszerszámok és egy vízsugár segítségével fojtották el.

Baleset történt szombaton délután Mártélyon, a 4521-es számú út 28-as kilométerszelvényében felborult egy személyautó. A műszaki mentést a hódmezővásárhelyi tűzoltók végezték el, a balesetben egy ember megsérült. A hajnali órákban pedig Szentesen hajtott árokba egy személyautó. A város hivatásos egysége áramtalanította a járművet, majd a tűzoltók biztosították a helyszínt. Senki sem sérült meg.

Tíz hektáros terület lángolt vasárnap Csongrád megyében. A tűz Szegeden, a Faragó dűlő mellett keletkezett a délelőtti órákban. A szegedi és a hódmezővásárhelyi tűzoltók hét egységét, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembereit riasztotta a főügyelet. A tűz ekkor már veszélyeztette a környező tanyákat, a tűzoltók kiérkezésekor egy melléképület és egy villanyoszlop is lángolt. Az egységek több vízsugárral végezték az oltást, a lángokat a kora délutáni órákban sikerült elfojtani. A tűz okának felderítésére tűzvizsgálat indult. Szentes és Nagytőke között is égett az avar, háromezer négyzetméteren terjedtek szét a lángok. A szentesi tűzoltók végezték az oltást, több vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg a lángokat. A tűzesetekben senki sem sérült meg.

 

Fotó: Csongrád MKI/archívum