Hírek


Halálos tűzeset történt Hódmezővásárhelyen
2018. január 08. 09:09
Egy hatvanöt éves férfi vesztette életét a lakástűzben.

Szombatra virradó hajnalban érkezett jelzés a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. Egy hódmezővásárhelyi panelház hetedik egyik hetedik emeleti lakásában csaptak fel a lángok négy óra előtt pár perccel. A tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, érkeztek egységek Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Makóról és Orosházáról is. A tűzoltók azonnal megkezdték az oltást és a lakók kimenekítését, melynek köszönhetően kilencvennégy ember hagyta el épségben és biztonságban az épületet. Három lakót magasból mentő segítségével vittek le a tűzoltók. Oltás közben egy összeégett holttestet találtak a tűzzel érintett lakás erkélyén. A katasztrófavédelem a helyi önkormányzat munkatársaival együttműködve gondoskodott a lakók elhelyezéséről és ellátásáról. A szakemberek által biztonságosnak ítélt lakásokba még szombaton délután visszatérhettek a lakók.

Mintegy fél méteres víz állt egy szegedi társasház pincéjében, pénteken kora délután értesítették a lakók a katasztrófavédelmet. A szegedi egységek szivattyút telepítettek meg a helyszínen, majd az utcai árokba vezették át a vizet.

Megsérült egy gázvezeték pénteken délután Szegeden. Egy Moszkvai körúti, felújítás alatt álló, lakatlan ingatlanban vágták át a munkások a kisnyomású csövet. A tűzoltók egy védősugár fedezete mellett biztosították a helyszínt a vezeték kijavításáig. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Fotó: Molnár Krisztina tű. fhdgy./Csongrád MKI

 

 

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Halálos tűzeset történt Hódmezővásárhelyen Halálos tűzeset történt Hódmezővásárhelyen Halálos tűzeset történt Hódmezővásárhelyen
>>> További képek a galériában <<<