Hírek


Tizennyolcadszor is emlékpályázat
2018. február 06. 15:22
Május 7-ig várják a pályázatokat az idén tizennyolcadszorra meghirdetett Dr. Balogh Imre Emlékpályázatra. A hagyományos megmérettetésre a katasztrófavédelemnél dolgozó hivatásos tűzoltók, illetve civil szakemberek, vagy tanulmányaikat folytató leendő tűzoltók jelentkezhetnek, a dolgozatokkal szembeni elvárás az, hogy a tűzvédelem fejlődését szolgálják.
A pályázat feltételei és céljai az idén is változatlanok: egyénileg lehet jelentkezni, a dolgozat témája a tűzmegelőzéshez, tűzoltáshoz, műszaki mentéshez kell kapcsolódjon, ugyanakkor kifejthetőek a műszaki technikai fejlesztéshez, a meglévő javító, karbantartó rendszer működéséhez, az informatika vívmányainak alkalmazásához, a humánerőforrás-gazdálkodáshoz, illetve a tűzoltószakmához kapcsolódó más kérdések is. A pályaműveket május 7-ig kell elektronikus adathordozón és nyomtatott formában eljuttatni a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságra. A bírálóbizottság egyebek mellett a szakmai tartalom, a szakmai újszerűség, illetve a gyakorlati alkalmazhatóság szempontjából is értékeli a dolgozatokat. A díjat június 8-án adják át a legjobb pályamunka készítőjének.
 
Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű.