Hírek


Húsz éve esküdtek fel a szentesi tűzoltók
2018. március 13. 15:52
A szentesi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője kedden köszöntötte a kerek évfordulós munkatársakat.

Szabó Bogár Imre tű. alezredes és Liszkai Tamás tű. főtörzsőrmester 1998. március elsején lépték át először a tűzoltó-laktanya kapuit. Az azóta eltelt húsz évben számos munkakört töltöttek be, feladataikat minden beosztásban példaértékűen végezték el. 2018. március elseje óta mindketten elmondhatják magukról, hogy két évtizedes szakmai tapasztalattal a hátuk mögött állnak a biztonság szolgálatában.

Szabó Bogár Imre a csongrádi tűzoltó-laktanyába érkezett húsz éve, beosztott tűzoltóként látta el napi feladatait több mint tíz éven keresztül. Közben kinevezték szerparancsnoknak, majd szolgálatparancsnoknak, 2008-ban pedig tűzoltási és műszaki mentési osztályvezetőnek nevezték ki. A 2012-es átszervezést követően tűzoltó-parancsnokként vezette a csongrádi laktanyát.

Szabó Bogár Imre munkájának elismeréseként hat éve Bátorságért érdemjelet vehetett át Magyarország Belügyminiszterétől. 2012-ben történt egy emlékezetes tűzeset Csongrádon, egy négyszintes társasház tetőtéri lakásában csaptak fel a lángok. Az alezredes elsőként ért ki a helyszínre, azonnal megkezdte a felderítést és a mentést. Légzőkészülékben járta sorra a tűzzel és füsttel érintett lakásokat, az ajtókat betörve gondoskodott arról, hogy ne követeljenek halálos áldozatokat a gyorsan terjedő lángok.

Liszkai Tamás tű. főtörzsőrmester a szentesi laktanyában töltötte első szolgálati napját. Munkáját kollégái megbecsülése és tisztelete mellett végezte. Jelenleg is beosztott tűzoltóként teljesít szolgálatot. Az elmúlt húsz évben volt gépkocsivezető is, jelenleg beosztott tűzoltóként és híradó ügyeletesként látja el napi feladatait.

A megyei igazgatóság teljes személyi állománya további jó egészséget, szakmai és magénéleti sikereket kíván munkatársainak!


 

Kapcsolódó képek:

Húsz éve esküdtek fel a szentesi tűzoltók Húsz éve esküdtek fel a szentesi tűzoltók Húsz éve esküdtek fel a szentesi tűzoltók