Hírek


Csongrád megyében szentesi és fábiánsebestyéni győzelemmel zárult az ifjúsági verseny döntője
2018. április 13. 13:13
A Magyar Polgári Védelmi Szövetség 2018 tavaszán ismét meghirdette az általános és középiskolásoknak szóló Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt. A megyei második forduló Csongrád megyében is lezajlott.

A Magyar Polgári Védelmi Szövetség és a többi között a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a 2017/2018-as tanévben „A tudás életet menthet!” jelmondattal hívta életre a szövetségek, szervezetek, egyesületek, általános iskolák és középiskolák 5-13. évfolyamos diákjainak meghirdetett Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyt, amelyen a tanulók elméletben és gyakorlatban, játékos formában, az életkori sajátosságoknak megfelelően adhatnak számot a tanév során elsajátított veszélyhelyzeti ismereteikről, illetve az ön- és más ember mentésében való jártasságukról.

 
Az elmúlt hetekben Csongrád megyében is lezajlottak a városi döntők, a győztes csapatok tovább jutottak a megyei fordulóba, amelyet április tizenkettedikén tartottak Ópusztaszeren. Az elméleti és gyakorlati feladatokból álló versenyre a szervezők festői környezetben várták az általános –és középiskolás csapatokat. Összesen tizenhárom iskolából négy-négy diák érkezett felkészítő tanáruk kíséretében.

A katasztrófavédelmi ifjúsági verseny során a diákok először elméleti, majd gyakorlati tudásukról adhatnak számot a katasztrófavédelem három nagy szakmai témakörében, a polgári védelem, a tűzvédelem és az iparbiztonság területén. A tesztlapok kitöltését követően a park területén több kijelölt állomás várta a versenyzőket. Volt ahol egy füsttel telítődött sátorból kellett a bizottság által meghatározott tárgyakat kihozniuk, egy másik állomáson pedig a kocsifecskendő működését próbálhatták ki a diákok. A gátőrház melletti területen homokzsákokból kellett nyúlgátat építeniük a csapatoknak, de voltak elsősegély-nyújtási gyakorlati feladatok is.

Délután egy órára születtek meg a végeredmények. A viadalból az általános iskolások közül a fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola került ki győztesen, a középiskolások versenyében pedig a szentesi Zsoldos Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói oldották meg legjobban és legrövidebb idő alatt a feladatokat. Így ez a két csapat képviselheti Csongrád megyét április huszonegyedikén Budapesten, az országos döntőben.

 

Fotó: Molnár Krisztina tű. fhdgy./Csongrád MKI


 

Kapcsolódó képek:

Csongrád megyében szentesi és fábiánsebestyéni győzelemmel zárult az ifjúsági verseny döntője Csongrád megyében szentesi és fábiánsebestyéni győzelemmel zárult az ifjúsági verseny döntője Csongrád megyében szentesi és fábiánsebestyéni győzelemmel zárult az ifjúsági verseny döntője
>>> További képek a galériában <<<