Hírek


Az elmúlt hétvége tűzoltói beavatkozásai
2018. április 16. 11:33
Tűz Hódmezővásárhelyen, műszaki mentés Szegeden.

Leégett a Madách utcai általános iskola tornaterme szombaton hajnalban. Fél öt után érkezett a lakossági bejelentés, miszerint ég egy épület Szeged belvárosában. A szegedi főügyelet Hódmezővásárhelyről, Szegedről, Makóról és Ruzsáról is riasztott egységeket a helyszínre. A tűzoltók kiérkezésekor a hatszáz négyzetméteres épület már teljes terjedelmében lángolt. Több mint harminc tűzoltó nyolc vízsugárral kezdte meg az oltást. A munkálatok idejére a környező épületekben élőket az utcára kísérték a tűzoltók, az oltás végén mindenki biztonságban hazatérhetett. A tűzoltóknak sikerült megvédeniük a környező épületeket, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem okoztak károkat sem az iskola főépületében, sem a szomszédos lakóházakban. A tűz okának felderítésére tűzvizsgálat indult, amely szakértők bevonásával zajlik.

Füsttel telítődött egy hódmezővásárhelyi lakás szombaton délután. Az Oldalkosár utca egyik hatodik emeleti lakásához riasztották a város hivatásos egységeit. A tűzhelyen felejtett étel füstölt, a tűzoltók kiérkezésére a szomszéd az ajtót felfeszítve bejutott a lezárt lakásba. Az egység visszahűtötte az izzó edényzetet, majd átszellőztette a lakás helyiségeit. Az ott élő idős asszony könnyű sérüléseket szenvedett.                                  

Ezer négyzetméteren égett a nádas, füves terület szombaton Hódmezővásárhelyen, a Kiserdő sor mögötti területen. A város egysége két vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezte meg a lángokat. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Túlsúlyos, életveszélyes állapotban lévő beteg mozgatásában segítettek a tűzoltók vasárnap kora este. Szegedre, a Gát utcába riasztották a hivatásos egységet. A tűzoltók hordágyra fektették, majd a lépcsőházon keresztül vitték le a mentőautóhoz.

 

Fotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy

 

 


 

Kapcsolódó képek:

Az elmúlt hétvége tűzoltói beavatkozásai Az elmúlt hétvége tűzoltói beavatkozásai Az elmúlt hétvége tűzoltói beavatkozásai
>>> További képek a galériában <<<