Hírek


Hullottak a korongok a magyalosi lőtéren - Csongrád megye ezüstérmes lett
2018. május 10. 15:42
Győr-Moson-Sopron megyében, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. Ravazdi Erdészetének területén rendezték május kilencedikén a negyedik országos tűzoltó korongvadász-versenyt. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület által szervezett megmérettetésre az ország minden részéből érkeztek versenyzők, összesen több mint hatvanan.

A magyalosi lőtéren az elmúlt évekhez hasonlóan több kategóriában indulhattak a versenyzők: hagyományosan egyéni korongvadász kategóriában, illetve e számban háromfős csapatként is. A sörétes versenyszámok mellett az idén is voltak golyóspuskás számok, ezek esetében csak egyéniben lehetett indulni. A sörétes verseny során a sportolók négy pályán összesen száz korongot vehettek célba, a golyósnál pedig céltáblára lőttek, ez esetben öt lövésből kellett bizonyítaniuk, hogy jó a szemük és biztos a kezük.
 
A fegyverropogás mellett fahasábok ropogása is hallatszott a verseny helyszínén, hiszen nem maradt el a közös ebéd sem: a bográcsban vaddisznógulyás készült.
 
Csapat kategória:
 
1. Dabasi Korongtörők (Valenytyik Péter, Valenytyik Mihály, Bakó Ferenc)
2. Kurca-parti betyárok ( Borsándi Csaba, Hegedűs Endre, Pintér Gábor)
3. Érd (Szántó Imre, Sallai László, Dr. Kiss Balázs)
 
Egyéni kategória:

 

1. Valenytyik Péter – Dabas HTP  (Dabasi Korongtörők)
2. Pintér Gábor – Csongrád MKI  (Kurca-parti betyárok)
3. Farkas Zoltán Pest MKI  (Cegléd)
 

Vadászverseny kategória:
 
1. Istenes László
2. Szántó Imre
3. Veszeli Tamás
 
Forrás: BM OKF