Hírek


Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései
2018. június 11. 09:08
A viharkárok felszámolása adott legtöbb munkát a tűzoltóknak.

Teljes terjedelmében égett egy melléképület tetőszerkezete szombaton délelőtt Csongrádon, a Petőfi utcában. A csongrádi és a szentesi tűzoltók négy vízsugárral végezték az oltás, a lángok ekkora már a főépület falát is elérték. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lakóépületben nem keletkeztek komoly károk, a tűzben nem sérült meg senki.

Szombaton tizenkettő lakossági bejelentés érkezett viharkárokról. Hódmezővásárhelyen, Szegeden, Makón és Csongrádon is faágak hasadtak le, fák dőltek ki. A leszakadt növényi részek több helyen is akadályozták a közút és a gyalogosok forgalmát. A műszaki mentéseket a városok hivatásos egységei végezték el.

Két személyautó ütközött szombaton délelőtt Mórahalmon, a Dobó István utcában. A város önkéntes tűzoltó egyesülete érkezett a helyszínre. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben nem sérült meg senki.

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó szombaton délelőtt az M5-ös autópályán, Kistelek térségében. A kisteleki és a szegedi hivatásos tűzoltók érkeztek a balesethez, az egységek áramtalanították a járművet majd biztosították a helyszínt a rendőrség kiérkezéséig. A balesetben nem sérült meg senki.

Vasárnap műszaki mentésekhez riasztották a megye tűzoltóit. Lehasadt faágakról, kidőlt fákról öt lakossági bejelentés érkezett a szegedi főügyeletre. Szentesen, Makón és Szegeden végezték el a műszaki mentéseket az egységek, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Fotó: Csongrád MKI/archívum