Hírek


Műszaki mentésekhez riasztották a megye egységeit az elmúlt hétvégén
2018. július 30. 09:31
A vihar nyomait számolták fel a tűzoltók.

Szombaton összesen tizenöt esetben riasztották a tűzoltókat viharkárok felszámolásához. Egy bejelentés kivételével Szeged területéről érkezett az összes lakossági bejelentés. Az erős szél miatt leszakadt faágak több helyen is megrongálták a távvezetékeket, veszélyeztették a forgalmat és az épületeket. A szegedi tűzoltók címről címre járva számolták fel a vihar nyomait, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Több nagy méretű ág is leszakadt a szegedi Belvárosi temetőben. Vasárnap reggel riasztották a tűzoltókat, a szegedi egység motoros láncfűrész és mentőkötél segítségével végezte el a műszaki mentéseket. Személyi sérülés nem történt.

Villanyvezetékre és kerítésre hasadt egy faág Kiszomboron, a Szegedi utcában vasárnap este. A makói tűzoltókat riasztotta a szegedi főügyelet, rövid idő alatt elvégezték a beavatkozást. Pár perccel később Makón, a Kiss Ernő utcában is leszakadt egy ág, amely a járókelőket is veszélyeztette. A makói hivatásos egység számolta fel a károkat, személyi sérülés egyik esetben sem történt.