Hírek


Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései
2018. szeptember 03. 10:14
Tűz Szegeden, baleset Hódmezővásárhelyen.

Balesethez riasztották a hódmezővásárhelyi tűzoltókat szombaton délelőtt. A Holló és a Dózsa György utca kereszteződésében két autó ütközött, ketten megsérültek. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Úttestre dőlt egy nagy méretű fa Ruzsán, az 5431-es úton. A ruzsai katasztrófavédelmi őrs egysége végezte el a műszaki mentést, az eset során nem sérült meg senki.

 

Vasárnap négy szabadtéri tűzesethez riasztották Csongrád megye tűzoltóit. Szeged és Hódmezővásárhely külterületén csaptak fel a lángok, összesen négy hektáron égett a kiszáradt aljnövényzet. Szeged és Hódmezővásárhely hivatásos egységeit, valamint az algyői létesítményi tűzoltókat riasztották a tűzesetekhez, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Lakóépületre hasadt egy nagy méretű faág vasárnap délelőtt Szegeden, az Ady téren. Az ág a járókelők forgalmát is veszélyeztette, de a szegedi tűzoltók gyors beavatkozásának köszönhetően a közlekedés rövid idő alatt helyreállt az érintett útszakaszon.

Két személyautó ütközött vasárnap délután Szentesen, az Ipartelepi úton. A szentesi egység áramtalanította a járműveket, majd megszüntette a forgalmi akadályt. Személyi sérülés nem történt.

Egy harminc négyzetméteres nyaraló égett hétfőre virradó hajnalban Szegeden, a Zöldfási úton. A tűzesethez a megyeszékhely egységeit riasztották. A tűzoltók három vízsugárral fojtották el a lángokat, a tűzben egy ember megsérült.