Hírek


Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései
2018. november 05. 12:49
Hétvégi ház égett Földeákon, autó csúszott árokba Csanyteleken.

Egy földeáki hétvégi ház egyik szobája égett szombaton délután Földeákon, az Arany János utcában. A tűzhöz a makói hivatásos és a földeáki önkéntes egységeket riasztotta a szegedi főügyelet. A tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár jelentős.

Egy szegedi, harmadik emeleti lakás egyik szobája gyulladt ki szombaton délután. A szekrény égett, a lakosok értesítették a katasztrófavédelmet. A tűzesetben személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre sem volt szükség.

Egy ember súlyosan, egy másik utas pedig könnyebben megsérült, amikor árokba csúszott egy autó szombaton kora este Csanyteleken. A csongrádi hivatásos egység áramtalanította a járművet, majd biztosította a helyszínt a mentés idejére.

Egy hektáron égett a kiszáradt aljnövényzet vasárnap délelőtt Domaszék külterületén, az 55-ös út mellett. Szabadtéri tűzesethez riasztották az egységeket délben is, a szegedi Légió utcában kétszáz négyzetméteres területet érintett a tűz.  Mindkét esetben a szegedi tűzoltók végezték el a beavatkozást, személyi sérülés sehol sem történt.

Több méteres magasságban lógott egy faág vasárnap délután Mórahalmon, a Kossuth parkban. Az ág a járókelőket is veszélyeztette, a lakosok a tűzoltók segítségét kérték. A mórahalmi önkéntes és a szegedi hivatásos tűzoltók közösen végezték el a műszaki mentést, az eset során személyi sérülés nem történt.