Hírek


Apátfalván, Szegváron és Szegeden okozott riadalmat a szén-monoxid
2018. november 22. 08:59
Az egyik helyszínen nem volt szén-monoxid-érzékelő, egy fiatal lány megsérült. Az érzékelőnek köszönhetően a másik két esetben nem történt személyi sérülés.

Egy személyautó motortere égett szerdán este egy szegedi nagyáruház parkolójában. A szegedi egységek egy porral oltóval fojtották el a lángokat, a tűzesetben senki sem sérült meg.

Szerdán három szén-monoxid-szivárgással kapcsolatos esetről érkezett bejelentés a szegedi főügyeletre. Este hat óra után egy apátfalvi családi házban ájult egy el fiatal nő, a lakók a szellőztetést követően azonnal értesítették a katasztrófavédelmet. A tűzoltók mérőműszerei is kimutatták a fürdőszobában a gyilkos gáz jelenlétét, a sérültet a mentőszolgálat kórházba szállította. Az apátfalvi családi házban nem volt szén-monoxid-érzékelő, amely a sérülést megelőzhette volna. Előtte két órával Szegvárról érkezett bejelentés, ebben a családi házban az érzékelő azonnal jelezte a megemelkedett szén-monoxid-koncentrációt, ennek köszönhetően nem sérült meg senki az ott élők közül. Az érzékelő jelzését követően a tűzoltók és a gázszolgáltató szakemberei is a helyszínre érkeztek, a hibásan működő tüzelőberendezést átmenetileg kizárták a szolgáltatásból. Szerdára virradó hajnalban pedig Szegeden mentett életet a szén-monoxid-érzékelő. A tűzoltók magas szén-monoxid-koncentrációt mértek a fürdőszobában, ahol egy nyílt égésterű vízmelegítő üzemelt.  A gázszolgáltató szakemberei biztonsági okokból, a hiba elhárításáig a mérőórát leszerelték. Az eset során személyi sérülés nem történt.