Hírek


Újabb füstérzékelőt adott át a szegedi tűzoltóparancsnok
2018. november 22. 15:08
A szegedi Kurai házaspár vehette át a berendezést, a megyében a 39. ingyenes készüléket adták át a megyei igazgatóság munkatársai.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság a közelmúltban közös szakmai programot indított. A két szervezet együttműködési megállapodásának tárgya a szelektív hulladékgyűjtés és a tűzvédelemmel kapcsolatos információk megosztása.  Cél az állampolgárok környezettudatosabb, biztonságorientáltabb viselkedésének fejlesztése.

A program keretén belül a BM OKF országosan 950, Csongrád megyében több mint negyven füstérzékelőt juttat el ingyenesen a lakosokhoz. A program keretén belül csütörtökön délelőtt Szegeden, a Pápai utca egyik lakója veheti át a szegedi tűzoltó-parancsnokság munkatársától az ingyenes eszközt.

Naponta országosan átlag tizenhat lakástűzhöz riasztják a katasztrófavédelem tűzoltóit, a fűtési időszakban azonban akár kétszer ennyi esetnél is be kell avatkozniuk. A lakástüzek többsége emberi mulasztásra vezethető vissza, amiből viszont az következik, hogy megelőzhetőek lennének. Azokban a lakásokban, ahol füstérzékelő van, nem alakul ki komolyabb tűz, hiszen a lángokat már kialakulásukkor meg lehet fékezni.

Kurai István és felesége elmondta, több éve csak fával fűtenek, a lakás melegét egy kandalló biztosítja. Tíz évvel ezelőtt mindketten szén-monoxid-mérgezést szenvedtek, azóta még jobban odafigyelnek biztonságukra.

A házaspár kiemelte, hogy a most felszerelt füstérzékelő növeli biztonságérzetüket. Galiba Gábor tű. őrnagy, a szegedi tűzoltók parancsnoka gondoskodott arról, hogy a füstérzékelő-berendezés a kétszobás lakás megfelelő pontjára kerüljön. Elmondta a lakóknak, mire figyeljenek a készülék használata során, illetve mi a teendő, ha a készülék veszélyt jelez.

 

Fotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy

 


 

Kapcsolódó képek:

Újabb füstérzékelőt adott át a szegedi tűzoltóparancsnok Újabb füstérzékelőt adott át a szegedi tűzoltóparancsnok Újabb füstérzékelőt adott át a szegedi tűzoltóparancsnok
>>> További képek a galériában <<<