Hírek


Halálos balesettel indult a hétvége Csongrád megyében
2018. november 26. 10:30
Az elmúlt hétvégén Hódmezővásárhelyre, Szentesre és Szegedre is baleset miatt riasztották az egységeket.

Halálos baleset történt pénteken kora délután Hódmezővásárhely külterületén, a Csomorkányi úton. Egy személyautó lesodródott az úttestről, majd az út menti fának ütközött. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt a baleset helyszínére értek, azonnal megkezdték a férfi kiszabadítását a roncsok közül. A sofőr olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életét a gyors tűzoltói beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni.

Árokba borult egy személyautó pénteken kora délután Szentes közelében, a 45-ös számú főúton. A szentesi tűzoltók érkeztek a helyszínre, forgalomkorlátozás mellett áramtalanították a járművet. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Egy családi ház egyik szobája lángolt szombaton reggel Kübekházán. A riasztást követően a szegedi, a makói és az orosházi tűzoltók érkeztek a helyszínre, az egységek két vízsugárral kezdték meg az oltást. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem terjedt át a ház többi helyiségére. A tűzben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett.

Átszakította a szalagkorlátot egy kamion vasárnap hajnalban az M5-ös autópályán, Kiskunfélegyháza közelében, a Szeged felé tartó pályatesten. A szegedi és a kisteleki hivatásos egységek, valamint a balástyai önkéntes tűzoltók érkeztek a helyszínre. A beavatkozás során a tűzoltók megszüntették az üzemanyag szivárgását, majd biztosították a helyszínt a mentés idejére.

Meghibásodott egy felvonó Szegeden, a Kossuth Lajos sugárút egyik társasházában. A lift gépházából sűrű füst gomolygott ki, a lakók azonnal értesítették a katasztrófavédelmet. A tűzoltók átszellőztették a füsttel telítődött lépcsőházat, majd hőkamerával vizsgálták át az épület füsttel érintett helyiségeit. Az est során nem sérült meg senki, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

Árokba hajtott egy személyautó vasárnap este Szentes külterületén, a Szegvári úton. A szentesi hivatásos egység áramtalanította a járművet, majd megszüntette a forgalmi akadályt. A balesetben nem sérült meg senki.

Az autósok forgalmát is veszélyeztette egy nagy méretű faág, amely Hódmezővásárhelyen, a Sárkány utcában hasadt le. A lakosok vasárnap délelőtt kérték a tűzoltók segítségét. A hódmezővásárhelyi egység motoros láncfűrész és mentőkötél segítségével végezte el a beavatkozást, amelynek köszönhetően a forgalom rövid idő alatt helyreállt az érintett útszakaszon.

Napok óta nem adott életjelet egy idős asszony, a hozzátartozók vasárnap reggel értesítették a katasztrófavédelmet. Makóra, a Pipacs utcába riasztották a város hivatásos egységét. A tűzoltók a bejárati ajtót felfeszítették, ezt követően a mentőszolgálat megkezdhette a beteg ellátását.

 

Fotó: Jernei Zoltán tű. százados/Tisza KMSZ