Hírek


Fény-és hangjelzés segíti a lakókat, ha baj van
2018. november 27. 15:16
Hétfőn délelőtt újabb ingyenes füstérzékelőket adott át a katasztrófavédelem Csongrád megyében. Ezúttal két makói család otthona lett még biztonságosabb az ünnepekre.

Balogh Róbert tű. alezredes, a makói tűzoltók parancsnoka, valamint Kardos István tű. alezredes, parancsnok-helyettes elsőként Horváth-Kompár Bea otthonát keresték fel. A házaspár öt gyermeket nevel, a férj jelenleg külföldön dolgozik. A napi teendőkben a nagymamára számíthatnak, aki mindenben támogatja öt unokáját. Ahogy lehetőségeik engedik, régi építésű parasztházukat újítják, bővítik, hogy mindannyian kényelmesen elférjenek.

Szentpéteri Sándorné a férjével és két felnőtt korú, sérült gyermekével élnek együtt. Otthonukban fával is fűtenek, ezért is volt szükséges a füstérzékelő felszerelése. Balogh Róbert tű. alezredes elmondta, mindkét érzékelő rászoruló családokhoz került. A Máltai Szeretetszolgálat munkatársa segített kiválasztani azokat a családokat, ahol a legnagyobb szükség volt az érzékelőre.

A lakástüzek száma nagyban függ az időjárástól. A statisztikák szerint a fűtési időszakban megemelkedik az ilyen esetek száma, hiszen az emberek több időt töltenek otthon, gyakrabban főznek, és fűteni is kell. Naponta országosan átlag tizenhat lakástűzhöz riasztják a katasztrófavédelem tűzoltóit, a fűtési időszakban azonban akár kétszer ennyi esetnél is be kell avatkozniuk. A lakástüzek többsége emberi mulasztásra vezethető vissza, amiből viszont az következik, hogy megelőzhetőek lennének. Azokban a lakásokban, ahol füstérzékelő van, nem alakul ki komolyabb tűz, hiszen a lángokat már kialakulásukkor meg lehet fékezni.

Fotó: Makói HTP


 

Kapcsolódó képek:

Fény-és hangjelzés segíti a lakókat, ha baj van Fény-és hangjelzés segíti a lakókat, ha baj van Fény-és hangjelzés segíti a lakókat, ha baj van
>>> További képek a galériában <<<