Hírek


Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései
2018. december 03. 09:31
Egy hétvégi ház égett Szegeden, a lakók nem sérültek meg.

Egy melléképület lángolt szombat hajnalban Szegeden, a Francia utcában. A tizenkét négyzetméter alapterületű, fából készült építmény teljesen kiégett, a lángokat a szegedi tűzoltók fojtották el. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy hatvannégy négyzetméteres hétvégi ház szombaton délelőtt Szegeden, a Gyömbér utcában. A tűzesethez a szegedi és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységeket riasztotta a főügyelet. A tűzoltók három vízsugárral kezdték meg az oltást, kiérkezésükre mát két gázpalack is megsemmisült az épületben. A mentőszolgálat egy anyát és kisgyermekét megfigyelésre kórházba szállította.

Egy idős, beteg férfi elesett saját lakásában, önerejéből nem tudott lábra állni. A szegedi tűzoltók a bejárati ajtót felfeszítve jutottak be a lezárt lakásba, majd a sérültet átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

Felborult egy személyautó vasárnap késő délután Szeged belvárosában, a Gyöngytyúk utcában. A szegedi hivatásos tűzoltók kerekeire állították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A mentőszolgálat a sofőrt kórházba szállította.

Vasárnap három szabadtéri tűzesethez riasztották a tűzoltókat Csongrád megyében. Szegeden és Hódmezővásárhelyen csaptak fel a lángok, mindhárom esetben a városok hivatásos tűzoltói végezték el a beavatkozásokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.