Hírek


Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései
2019. február 11. 08:57
Balesetekhez és tűzesetekhez is riasztották a tűzoltókat az elmúlt hetvenkét órában.

Négyezer négyzetméteren égett az avar pénteken este Kistelek külterületén. A helyi katasztrófavédelmi őrs egysége végezte el a beavatkozást, személyi sérülés nem történt.

Egy cukorbeteg nő rosszulléte miatt nem tudott ajtót nyitni pénteken délután Szegeden. A város hivatásos egységét a rendőrök riasztották, a tűzoltók az ablakon keresztül jutottak be a földszinti lakásba. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a mentők időben kezdhették meg a beteg ellátását.

Szalagkorlátnak ütközött egy személyautó pénteken késő éjjel az M43-as autópályán, Makó közelében. A makói egységek áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben egy ember megsérült.

 

Árokba borult egy személyautó szombaton reggel a 4519-es út 51-es kilométerszelvényében, Szeged közelében. A város hivatásos egysége áramtalanította a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben egy ember megsérült. Az esti órákban is balesethez riasztották az egységeket, ezúttal a szentesi tűzoltók avatkoztak be. A 45-ös úton, Szentes közelében hajtott árokba egy személyautó, amelyben egy ember utazott. A műszaki mentést követően a mentők könnyű sérülésekkel szállították kórházba a jármű vezetőjét.

Két hektáron égett a kiszáradt aljnövényzet szombaton délben Algyő területén. A szegedi hivatásos tűzoltók három egysége, valamint az algyői létesítményi tűzoltók érkeztek a helyszínre, több vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

 

Egy ember megsérült, amikor felcsaptak a lángok egy szentesi magánház kazánházában vasárnap kora délután. A szentesi tűzoltók a kiérkezést követően azonnal megkezdték az oltást, egy vízsugárral fojtották el a lángokat. A tűzesetben egy ember könnyű sérüléseket szenvedett.

Egy istálló égett vasárnap kora este Szeged külterületén. A nyitott falazatú, palatetős épület fele égett a szegedi tűzoltók kiérkezésekor, az egységek három vízsugárral végezték el az oltást, melyet követően a katasztrófavédelmi művelet szolgálat szakemberei helyszíni szemlét hajtottak végre.