Hírek


Tűz volt egy szegedi szociális intézményben
2019. február 18. 11:29
A tűz okát vizsgálják a szakemberek.

Másfél hektáron égett a nádas szombaton délben Szeged-Baktó területén. A város hivatásos egységei érkeztek a helyszínre, két vízsugárral fékezték meg a lángokat. a tűzesetben személyi sérülés nem történt.

Egy szegedi szociális intézményben csaptak fel a lángok szombaton kora este. A szegedi, a hódmezővásárhelyi, a kisteleki és a makói tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre. A tűz az egyik harmadik emeleti lakószobában keletkezett, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek tovább az épületben. Az intézmény helyiségei füsttel telítődtek, az átszellőztetés idejére az otthon lakóit és a személyzetet a tűzoltók az utcára vezették. A megyei igazgatóság munkatársai vizsgálják a tűz okát.

Ötszáz négyzetméteres területen égett az aljnövényzet vasárnap délelőtt Szegeden, a Máglya soron. A tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók oltották el, senki sem sérült meg.

Vasárnap kora délután Tiszasziget közelében, a Tisza árterében mintegy négy méteres magasságból, egy fáról zuhant le egy ember. A súlyosan sérült férfit a mentőszolgálat szakemberei a helyszínen ellátták, a sérültet a szegedi tűzoltók juttatták el a helyszín közelében váró mentőautóig.