Hírek


Öt műszaki mentés, három tűzoltás
2019. augusztus 12. 08:04
A hétvége eseményei

Személyautó ütközött az elválasztó szalagkorlátnak péntek reggel az M43 autópályán, Apátfalva közelében. Az olasz felségjelzésű járműben három ember sérült meg. A helyszínre érkező makói –, illetve szegedi tűzoltó egységek áramtalanították az autót.

Újszentivánon két személygépkocsi ütközött össze. A járművekben összesen négyen utaztak, közülük egy embert a Mentőszolgálat szakemberei megfigyelésre kórházba szállítottak. A kiérkező szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Szén – monoxid jelző riasztott kora este Szegeden. A gáz egy Ősz utcai társasház egyik lakásának fürdőszobájában működő, nyílt égésterű kazánból szivárgott. A riasztásnak köszönhetően személyi sérülés nem történt.

Szombaton kora délután a makói Megyeház utcában nagyméretű faág szakadt le. Az ágat a makói hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el.

Vasárnap délelőtt Algyő közelében körülbelül kéthektáros területen száraz fű, avar égett. A tűzet az algyői létesítményi tűzoltók oltották el.

A hódmezővásárhelyi Horgász utcában úttest fölé hasadt egy nagyméretű faág, amit a helyi hivatásos tűzoltók láncfűrésszel vágták le.

Kora délután Szegeden, a Pihenő utcában 500 négyzetméteren gyulladt meg az elszáradt fű. A szegedi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a tüzet.

Az Alkotmány utcában ötezer négyzetméteren kapott lángra az kiszáradt aljnövényzet. A szegedi tűzoltók egy vízsugárral fojtották el a lángokat.