Hírek


Baleset Kübekházánál, kidőlt fa Szegeden
2019. október 17. 09:02

Szerdán a szegedi tűzoltókat riasztották a műszaki mentésekhez.

Csak biztonságos fűtési rendszert használjon!
2019. október 15. 15:03

A mai napon hivatalosan is megkezdődik a fűtési szezon. A távfűtéses lakásokban október tizenötödikén működésbe lépnek a fűtőtestek, de a jó idő ellenére egyes napszakokban a többi ingatlanban is beindítják a gáz- vagy vegyes tüzelésű kazánt. Ahol eddig elmaradt a karbantartás, a lakók azzal szembesülhetnek, hogy a fűtőberendezés nem megfelelően működik, vagy éppen üzemképtelen. A gázkazánok esetében a tartós üzem előtt elengedhetetlen az égőtér és a hőcserélő tisztítása. Ellenkező esetben a por ráéghet a hőcserélőre, emiatt a kazán hatásfoka romlik, tökéletlen égés jön létre, mindez előbb-utóbb a kazán leállásához, rosszabb esetben akár szén-monoxid-mérgezéshez is vezethet.

Bronzérmes lett Csongrád megye csapata a tűzvizsgálók országos versenyén
2019. október 14. 10:07

Lezárult a tűzvizsgálók országos versenye Hajdúszoboszlón. Október 11-én, pénteken délelőtt szakmai fórummal és ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget az V. Tűzvizsgáló Szakmai Vetélkedő. A verseny záróprogramjának keretein belül a külföldi szakmai stáb tartott előadásokat a résztvevőknek. Folkert van der Ploeg, a holland tűzvizsgáló iskola képviseletében egyebek mellett országa tűzvizsgálati statisztikai adatait ismertette, bemutatta a munkafolyamatot és a képzésük rendszerét. A fórumon technikai fejlesztésekről is hallhattak a résztvevők, mindezt rövid gyakorlati bemutató követte.

Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései
2019. október 14. 09:40

Tűzesetekhez és műszaki mentésekhez is riasztották Csongrád megye tűzoltóit.

Két tűzoltás, egy műszaki mentés
2019. október 11. 08:22

Csütörtökön történt

Két tűzeset
2019. október 10. 07:45

Az elmúlt 24 óra eseményei

Egy műszaki mentés, egy tűzoltás
2019. október 09. 07:41

Az elmúlt nap eseményei

Legyél Te is tűzoltó! - új bajtársak jelentkezését várja a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
2019. október 08. 11:01

A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgatója beosztott tűzoltó munkakörre felvételt hirdet. Az újonnan érkező tűzoltók a szegedi és a csongrádi tűzoltóságon teljesítenek szolgálatot.