Vízügyi és vízvédelmi hatósági információk


 

Ügyfélfogadási idő:

Hétfő, szerda: 9.00-12.00; 14.00-16.00

Péntek: 9.00-12.00

Letölthető dokumentumok:

Aktuális tájékoztató a kútamnesztiáról - 2019. március

 

A feladatok átvétele szeptember 2014. szeptember 10-én történt. Az ügyintézés menete nem változott és a határidők sem módosultak.

 

Székhelye: 6728, Szeged, Napos út. 4.

Postacím: 6728, Szeged, Napos út 4.

Telefonszám: +36-62 / 549-340

E-mail cím: vizugy.csongrad@katved.gov.hu

 

A vízvédelmi/vízügyi hatósági és szakhatósági hatáskörök gyakorlása tekintetében a jogutódlás a következőképpen valósul meg:

 

 

jogelőd

jogutód

 

Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség/ Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Hatóság

Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Csongrád megye, kivéve Csongrád város közigazgatási területének a Tisza bal partjára eső része, Szentes-Magyartés közigazgatási területének a Hármas-Körös jobb partjára eső része.

Bács-Kiskun megyéből Balotaszállás, Bócsa, Bugac, Bugacpusztaháza, Csólyospálos, Fülöpjakab, Gátér, Harkakötöny, Jászszentlászló, Kecskemét, Kelebia, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kiskunmajsa, Kisszállás, Kömpöc, Kunfehértó, Kunszállás, Móricgát, Nyárlőrinc, Pálmonostora, Petőfiszállás, Szank, Tiszaalpár, Tompa, Városföld, Zsana közigazgatási területe, valamint Tiszaug közigazgatási területének a Tisza jobb partjára eső része.

Békés megyéből Almáskamarás, Battonya, Békéssámson, Csanádapáca, Dombegyháza, Dombiratos, Gádoros, Kardoskút, Kaszaper, Kevermes, Kisdombegyház, Kunágota, Magyarbánhegyes, Magyardombegyház, Medgyesbodzás, Medgyesegyháza, Mezőhegyes, Mezőkovácsháza, Nagybánhegyes, Nagyszénás, Orosháza, Pusztaföldvár, Pusztaottlaka, Tótkomlós, Végegyháza közigazgatási területe.

Jász-Nagykun-Szolnok megyéből Öcsöd közigazgatási területének a Hármas-Körös bal partjára eső része, Kunszentmárton és Szelevény közigazgatási területének a Hármas-Körös bal partjára eső része, Tiszasas közigazgatási területének a Tisza jobb partjára eső része.

Az átadás-átvétel során a 2014. szeptember 8. és 2014. szeptember 12. közötti időszak a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 33. § (3) bekezdés g) pontja szerinti üzemzavarnak minősül és az ügyintézési határidőbe nem számít bele.

Az ügyintézéssel kapcsolatos bankszámlaszámok 2014. szeptember 10. után itt érhetőek el.

 

Vízügyi és vízvédelmi hatósági ügyekben előzetes időpont-egyeztetést követően az ügyfelek az alábbi időpontokban fordulhatnak kéréseikkel személyesen a hatósághoz, illetve tekinthetnek be az eljárás során keletkezett iratokba:

Hétfő, szerda: 9.00-12.00; 14.00-16.00

Péntek: 9.00-12.00