Szabadtéri tűzesetekhez és balesetekhez riasztották a tűzoltókat csütörtökön

2020. április 03. 08:57

Csütörtökön hat szabadtéri tűzestről érkezett bejelentés a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. Égett a kiszáradt aljnövényzet Mórahalom, Algyő, Kistelek és Szeged területén is. A megyei hivatásos tűzoltók munkáját egy esetben a kisteleki önkéntes tűzoltók is segítették. Az egységek minden esetben rövid idő alatt elfojtották a lángokat, a tűz továbbterjedését megakadályozták. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Építési munkálatok közben lett rosszul egy férfi tegnap délelőtt Szegeden. Egy családi házhoz riasztották a város hivatásos egységét, a magánház tetőszerkezetén találták a magatehetetlen sérültet. A tűzoltók kézi erővel, biztosítás mellett vitték le a beteget a ház előtt várakozó mentőautóhoz, ezt követően az egészségügyi személyzet megkezdhette a férfi ellátását. 

Gázolt a személyvonat csütörtökön Hódmezővásárhely-Kútvölgy területén. Dél után nem sokkal riasztották a hódmezővásárhelyi egységet a balesethez. A vonaton hatan utaztak, közülük senki sem sérült meg. A tűzoltók az utasokat biztonságban átsegítették a mentesítő járatra. A mentők a sérültet kórházba szállították.