Tíz beavatkozást végeztek Csongrád megye tűzoltói szerdán

2020. május 14. 09:39

Szerdán hat helyen gyulladt ki a kiszáradt aljnövényzet Csongrád megyében. Szegedről, Szatymazról és Kistelekről érkeztek a lakossági bejelentések a nap folyamán. A szegedi főügyelet a szegedi hivatásos, valamint a sándorfalvi és a kisteleki önkéntes egységeket riasztotta, a tűzoltók minden esetben rövid idő alatt elfojtották a lángokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Kigyulladt egy melléképület szerdán egy szatymazi tanyán. A szegedi hivatásos egységek mellett a sándorfalvi önkéntes tűzoltók is a helyszínre érkeztek. Három vízsugárral kezdték meg az oltást, ennek köszönhetően a tűz nem terjedt át a közeli épületekre. Senki sem sérült meg. 

Szerdán két balesethez riasztották a megye tűzoltóit. A reggeli órákban az 55-ös úton, Domaszék közelében ütközött két személyautó. A szegedi tűzoltók forgalomkorlátozás mellett áramtalanították a járműveket. Egy ember megsérült, őt a mentők kórházba szállították. Kora délután pedig Szentesről érkezett segélyhívás, a Szarvasi úton három autó szenvedett balesetet. A műszaki mentést a szentesi tűzoltók teljes útlezárás mellett végezték el, a balesetben egy ember megsérült. 

Egy idős, mozgássérült ember házához riasztották a kisteleki tűzoltókat szerdán reggel. A férfi elesett, önerejéből nem tudott ajtót nyitni. A mentőszolgálat kérte a tűzoltók segítségét, az egység kéziszerszámok segítségével, az ajtón keresztül nyitotta fel a lezárt lakást. A sérültet átadták a mentőszolgálat munkatársainak. 

Fotó: Csongrád MKI/archívum