Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2020. május 25. 09:44

Kigyulladt az aljnövényzet szombaton délelőtt Ópusztaszernél, a tűz a közeli erdőt is veszélyeztette. A főügyelet a kisteleki, a csongrádi és a szegedi hivatásos tűzoltókat, valamint a kisteleki önkéntes egységet riasztotta a helyszínre. A tűzoltók közös erővel fékezték meg a lángokat, ennek köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben. 

Egy idős, beteg ember nem tudott ajtót nyitni a mentőszolgálat munkatársainak szombaton délelőtt. Egy szentesi, Szeder Imre utcai ingatlanhoz riasztották a város tűzoltóit. Az egység kéziszerszámok segítségével, az ajtón keresztül jutott be a lezárt lakásba, majd a helyszínt átadták a mentők munkatársainak. Nem sokkal később ugyanilyen esethez riasztották a makói tűzoltókat. A Mikes Kelemen utcába riasztották az egységeket, a tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a mentők megkezdhették a vizsgálatokat. 

Járdára hasadt egy faág vasárnap Szeged belvárosában, a Bécsi körúton. Az ág a gyalogosok forgalmát is veszélyeztette, a lakók a tűzoltók segítségét kérték. Az egység motoros láncfűrész segítségével végezte el a műszaki mentést, a gyors beavatkozásnak köszönhetően senki sem sérült meg. 

Fotó: Csongrád MKI/archívum