Három balesetnél is beavatkoztak a megye tűzoltói kedden

2021. április 14. 09:30

Erdő aljnövényzete égett kedden délelőtt Szegeden, a tűz a közeli lakóépületeket is veszélyeztette. A város hivatásos egységei egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fojtották el a lángokat, a tűz nem okozott károkat a környezetben.  

Személyautó és teherautó ütközött kedden kora délután Mórahalomnál, az 55-ös úton. A mórahalmi önkéntes egységek érkeztek elsőként a helyszínre, áramtalanították a járműveket, majd a szegedi és a ruzsai hivatásos egységekkel közösen végezték el a műszaki mentést. A tűzoltók egy embert feszítővágó berendezés segítségével emeltek ki a roncsok közül, majd átadták a mentők munkatársainak. 

Délután négy órakor is balesetről érkezett bejelentés a szegedi főügyeletre. Zákányszéknél, az 5431-es úton teherautó és személyautó karambolozott. A személyautó vezetőjét a szegedi és a ruzsai hivatásos tűzoltók szabadították ki. A mentők a beavatkozást követően a sérültet kórházba szállították. 

Villanyoszlopnak hajtott egy személyautó kedden este Szegeden, a Széksósi úton. A balesetben senki sem sérült meg, a műszaki mentést a szegedi tűzoltók végezték el. 

A tűzhelyen felejtett étel égett kedden Pusztamérgesen. A ruzsai katasztrófavédelmi őrs egysége egy vízsugárral oltotta el a lángokat, személyi sérülés nem történt. 

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum