Négy tűzeset és egy műszaki mentés csütörtökön

2021. július 30. 08:28

Csütörtökön három szabadtéri tűzesethez riasztották az egységeket megyénkben. Nagytőkénél, Makón és Szegeden gyulladt ki az avar, összesen mintegy háromezer négyzetméteres területen. A hivatásos tűzoltók rövid idő alatt körülhatárolták, majd elfojtották a lángokat, ennek köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben.

Harminc méter hosszan lángolt egy farakás csütörtökön délután Baks külterületén. A szegedi főügyelet hat hivatásos és három önkéntes egységet is a helyszínre riasztott. Érkeztek hivatásos egységek Kistelekről, Csongrádról, Kiskunmajsáról, Kiskunhalasról és Szentesről is, munkájukat pedig a kisteleki és a baksi önkéntes tűzoltók, valamint a balástyai mentőcsoport tagjai is segítették. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembere irányította. A tűzoltók öt vízsugárral végezték az oltást, a tűz ekkor már a környező műhelyépületet és egy lakóházat is veszélyeztetett. A szakszerű és gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem rongálta meg a közeli épületeket. Személyi sérülés nem történt. 

Távvezetékre hasadt egy nagy méretű faág csütörtökön a makói üdülőövezet területén. A műszaki mentést a makói hivatásos egység végezte el, nem sérült meg senki.

Fotó: Jernei Zoltán tű. őrnagy/Tisza KMSZ