Négy tűzeset és egy műszaki mentés csütörtökön

2021. július 30.

Csütörtökön három szabadtéri tűzesethez riasztották az egységeket megyénkben. Nagytőkénél, Makón és Szegeden gyulladt ki az avar, összesen mintegy háromezer négyzetméteres területen. A hivatásos tűzoltók rövid idő alatt körülhatárolták, majd elfojtották a lángokat, ennek köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben.

Harminc méter hosszan lángolt egy farakás csütörtökön délután Baks külterületén. A szegedi főügyelet hat hivatásos és három önkéntes egységet is a helyszínre riasztott. Érkeztek hivatásos egységek Kistelekről, Csongrádról, Kiskunmajsáról, Kiskunhalasról és Szentesről is, munkájukat pedig a kisteleki és a baksi önkéntes tűzoltók, valamint a balástyai mentőcsoport tagjai is segítették. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembere irányította. A tűzoltók öt vízsugárral végezték az oltást, a tűz ekkor már a környező műhelyépületet és egy lakóházat is veszélyeztetett. A szakszerű és gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem rongálta meg a közeli épületeket. Személyi sérülés nem történt. 

Távvezetékre hasadt egy nagy méretű faág csütörtökön a makói üdülőövezet területén. A műszaki mentést a makói hivatásos egység végezte el, nem sérült meg senki.

Fotó: Jernei Zoltán tű. őrnagy/Tisza KMSZ