Életveszélyt jelzett a szén-monoxid-érzékelő Szegeden

2021. szeptember 16. 09:29

Raklapok és csomagolóanyag égett szerdán délben egy fábiánsebestyéni cég telephelyén. A tüzet a szentesi és az orosházi hivatásos, valamint a település önkéntes tűzoltói oltották el. Senki sem sérült meg. 

Teljes terjedelmében lángolt egy kisteherautó egy szegedi parkolóban szerdán este. A szegedi hivatásos egység rövid idő alatt elfojtotta a lángokat, a tűzben személyi sérülés nem történt. 

Egy fatároló gyulladt ki szerdán késő este egy mórahalmi tanyán. A város önkéntes egysége, valamint a ruzsai és a szegedi hivatásos tűzoltók közös erővel, két vízsugárral oltották el a lángokat, a melléképületben egy gázpalack is megsemmisült. Személyi sérülés nem történt. 

Lakóépület felé dőlt egy nagy méretű fa Szegeden, a Zsámbok-Réti soron. A szegedi tűzoltók motoros láncfűrésszel végezték el a műszaki mentést, a beavatkozásnak köszönhetően az épület nem károsodott. 

Életveszélyes szintre emelkedett a szén-monoxid koncentrációja egy szegedi lakásban szerdán este. A lakók jelzőkészüléke azonnal figyelmeztetett, ennek köszönhetően senkinek sem esett baja. A szegedi tűzoltók érkeztek a helyszínre, több mérést is végeztek a lakásban. A szén-monoxid-érzékelőben tárolt magas értékek miatt – a lakók biztonsága érdekében -  a gázszolgáltató a hibás készüléket leválasztotta a hálózatról.  

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum