Az elmúlt három nap beavatkozásai Csongrád-Csanád megyében

2022. május 16. 09:13

Kétezer négyzetméteren égett a száraz fű pénteken Kisteleknél. A kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége egy vízsugárral oltotta el a lángokat, a tűzesetben nem sérült meg senki.

A tűzhelyen felejtett étel füstölt pénteken kora reggel egy szegedi, Becsei utcai lakásban. A szegedi hivatásos egységek visszahűtötték a forró edényzetet, majd átszellőztették a füsttel érintett helyiségeket. Senki sem sérült meg. 

Jelzett, ezzel életet mentett a szén-monoxid érzékelő pénteken délután egy szegedi, Rigó utcai lakásban. A riasztást követően a szegedi tűzoltók érkeztek a helyszínre, azonnal megkezdték a méréseket. A gázszolgáltató szakemberei a lakók biztonsága érdekében a nyílt égésterű gázkészüléket átmenetileg leválasztotta a hálózatról. AZ érzékelőnek köszönhetően senki sem szenvedett mérgezést. 

A Holt-Marosba csúszott egy üres, parkoló autó pénteken Szegeden. A szegedi hivatásos és a szegedi önkéntes tűzoltók búvás segítségével hevedereket rögzítettek a járműre, majd a partra vontatták. Személyi sérülés nem történt.  

Szombaton két helyen égett a száraz aljnövényzet. Apátfalván és Szegváron gyulladt ki az avar. A makói és a szentesi hivatásos tűzoltók végezték el a beavatkozásokat, személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Lehasadt egy nagy méretű faág szombaton Szentesen, a Nagyörvény utcában. A műszaki mentést a szentesi hivatásos egység gépezetes tolólétra segítségével végezte el, a forgalom rövid idő alatt helyreállt az érintett útszakaszon. 

Egy fatárolónak használt melléképület gyulladt ki vasárnap délben Deszken, a Damjanich utcában. A tüzet a szegedi és a makói hivatásos tűzoltók fojtották el, senki sem sérült meg. 

Ezer négyzetméteren égett a száraz aljnövényzet vasárnap délután a kelebiai határátkelő közelében. A ruzsai és a kiskunhalasi tűzoltók két egysége rövid idő alatt elfojtotta a lángokat, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben. 

Lángolt egy személyautó motortere vasárnap Makónál, a 420-as úton. A város hivatásos egysége egy vízsugárral hűtötte vissza az izzó alkatrészeket, senki sem sérült meg. 

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum