Szabadtéri tűzesetek adtak munkát a tűzoltóknak kedden is

2022. június 22. 09:37

Kedden négy szabadtéri tűzesethez riasztották a Csongrád-Csanád megyei tűzoltókat. Makónál, Nagytőkénél és Szegeden gyulladt meg a száraz aljnövényzet. A tüzet a makói, a szegedi, a hódmezővásárhelyi, a szarvasi és a szentesi hivatásos egységek fojtották el, személyi sérülés nem történt.

Szalmabálák, valamint mezőgazdasági tárolóépület lángolt teljes terjedelmében kedden Mórahalmon. A szegedi főügyelet a szegedi, a hódmezővásárhelyi és a bajai hivatásos, valamint a mórahalmi és a balástyai önkéntes tűzoltókat riasztotta a helyszínre. Három vízsugárral, valamint kéziszerszámokkal végezték az oltást az egységek, senki sem sérült meg. 

Egy lakatlan tanyaépület égett kedden délután Algyőnél. A tüzet a szegedi és a hódmezővásárhelyi tűzoltók két egysége fojtotta el, sérülés nem történt. 

Egy lehasadt faág akadályozta a forgalmat kedden Hódmezővásárhelyen, a Fáncsy utcában. A Szeremlei utcában pedig egy gyökerestől kifordult fa zárta el az úttest egy részét. A műszaki mentést a város hivatásos egysége mindkét esetben rövid idő alatt elvégezte. Csongrádnál és Kisteleknél pedig az úttestre dőlt fák veszélyeztették az arra közlekedőket. A tűzoltói beavatkozásokat követően a forgalom rövid időn belül helyreállt az érintett útszakaszokon. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Fotó: Piti János tű. őrnagy/Tisza KMSZ