Hírek aloldal fejlécképe

Csongrád-Csanád MKI hírek

Szabadtéri tűzesetek kedden is 2022. június 29.

Egy tanya melléképülete, valamint a környező füves terület lángolt kedden délután Domaszéken. A főügyelet a szegedi és a ruzsai hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltókat riasztotta a helyszínre. A tűzoltók kiérkezése előtt egy gázpalack is felrobbant az épületben. Két vízsugárral fojtották el az egységek a lángokat, melyek egy gabonatáblát is elértek. A tűzesetben személyi sérülés nem történt.

Súlyos baleset történt az M5-ös autópályán éjjel 2022. június 28.

Lehasadt faág veszélyeztette a gyalogosokat hétfőn Szegeden, a Zápor kertben. A város hivatásos egysége motoros láncfűrésszel végezte el a beavatkozást. A Gyergyói utcából késő este érkezett jelzés, itt a forgalmat is akadályozta egy magasban lógó ág. A szegedi egység rövid idő alatt elvégezte a mentést, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései 2022. június 27.

Pénteken három szabadtéri tűzesetről érkezett lakossági bejelentés megyénkben. Szegeden a Baktói út végén, majd a Gyertayöntő utcánál lángolt a kiszáradt aljnövényzet. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elfojtották a lángokat, a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben. Kora este pedig Mórahalmon lángolt a tarló, mintegy ötezer négyzetméteren. A főügyelet a ruzsai és a szegedi hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltókat riasztotta a helyszínre. A tűz egy lakóépületet is veszélyeztetett. A tűzoltók közös erővel, megfeszített munkával megvédték az épületet, majd megfékezték a lángokat. Senki sem sérült meg.

Több mint húsz megyei egyesület részesül támogatásban 2022. június 24.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt 600 millió forint keretösszegű pályázat kapcsán első körben a pénzbeli támogatásokról született döntés.

Szabadtéri tűzesetek szerdán is 2022. június 23.

Szerdán is főként szabadtéri tűzeseteknél avatkoztak be a Csongrád-Csanád megyei tűzoltók. Derekegyházán, Szentesen és Balástyán csaptak fel a lángok, a kiszáradt aljnövényzet égett. A városok hivatásos tűzoltói, valamint a balástyai és a kisteleki önkéntes tűzoltók fojtották el a lángokat, személyi sérülés nem történt.

Szabadtéri tűzesetek adtak munkát a tűzoltóknak kedden is 2022. június 22.

Kedden négy szabadtéri tűzesethez riasztották a Csongrád-Csanád megyei tűzoltókat. Makónál, Nagytőkénél és Szegeden gyulladt meg a száraz aljnövényzet. A tüzet a makói, a szegedi, a hódmezővásárhelyi, a szarvasi és a szentesi hivatásos egységek fojtották el, személyi sérülés nem történt.

Éjfél óta Csongrád-Csanád megyében is tűzgyújtási tilalom van 2022. június 22.

A nagy meleg hatására megnőtt a szabadtéri tüzek veszélye, ezért szerdától visszavonásig tűzgyújtási tilalom van érvényben Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

Szabadtéri tűzesetek és balesetek napja volt hétfőn 2022. június 21.

Kigyulladt egy kamion kereke hétfőn reggel az M5-ös autópályán, Szeged irányába. A kisteleki, a kiskunfélegyházi és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók végezték el a mentést, senki sem sérült meg.

Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései 2022. június 20.

Öt hektáron égett a gabona pénteken délután Makónál. A makói, a szegedi és a hódmezővásárhelyi tűzoltók öt egysége oltotta el a lángokat, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben.

Három tűzeset adott munkát a tűzoltóknak 2022. június 17.

Szabadtéri tűzesetekhez riasztották a tűzoltókat.

Végső búcsú Gulácsi Ferenctől 2022. június 15.

Életének 74. évében hunyt el.