Hírek aloldal fejlécképe

Csongrád-Csanád VMKI hírek

Tűz Csanyteleken, műszaki mentés Ruzsán 2024. február 28.

Egy lehasadt ág akadályozta a forgalmat kedden Ruzsánál, az 5432-es úton. A szegedi és a ruzsai hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést.

Első tisztek, hősiesen helytálló munkatársak – egy szentesi tűzoltó is elismerésben részesült 2024. február 27.

Első tiszti kinevezéseket, valamint Hősies Helytállásért odaítélt elismeréseket adott át az országos katasztrófavédelmi főigazgató február 27-én Budapesten. Az ünnepségen több, Csongrád-Csanád vármegyei munkatárunk is átvehette kinevezési okmányait, egy szentesi bajtársunk pedig elismerésben részesült.

Tűz Balástyán 2024. február 27.

Egy mobilgarázs égett hétfőn délután Balástyán, a Virág utcában. A kisteleki és a szegedi hivatásos, valamint a kisteleki és a balástyai önkéntes egységek végezték az oltást, munkájukat a balástyai kutató-mentő csoport tagjai is segítették. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Az elmúlt hétvége tűzoltói beavatkozásai 2024. február 26.

Villamos és autó karambolozott pénteken reggel Szegeden, a Tisza Lajos körúton. A balesetben az autó két utasa megsérült, a műszaki mentéshez a szegedi hivatásos tűzoltókat riasztotta a főügyelet.

Baleset Szegeden, tűz Kisteleken 2024. február 23.

Villanyoszlopnak ütközött egy autó csütörtökön Szegeden, a Rókusi körúton. A szegedi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a balesetben egy ember megsérült.

Kedden történt káresemények 2024. február 21.

Kedden délután tíz négyzetméteren égett a növényzet Felgyőn a Petőfi Sándor utcában. A lángokat a csongrádi hivatásos tűzoltók fojtották el. Személyi sérülés nem történt.

Műszaki mentés Csongrádon 2024. február 20.

Egy lehasadt faág akadályozta a forgalmat hétfőn Csongrádon, a Kiss utcában. A város hivatásos tűzoltói végezték el a műszaki mentést, a beavatkozást követően a forgalom helyreállt az érintett útszakaszon.

Idén is indul az alkotói pályázat 2024. február 19.

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

Az elmúlt hétvége tűzoltói beavatkozásai 2024. február 19.

Három hektáron égett a kiszáradt aljnövényzet szombaton Kisteleknél. A tűzesthez a szegedi, a kiskunmajsai és a kisteleki hivatásos, valamint a kisteleki és a csengelei önkéntes tűzoltókat riasztotta a főügyelet. A hivatásos és önkéntes egységek közös erővel fékezték meg a lángokat, a szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben.

Baleset Szentesnél, egy ember megsérült 2024. február 14.

Az út menti árokba hajtott, majd felborult egy autó kedden reggel Szentesnél, a 45-ös úton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, a balesetben egy ember megsérült.

Műszaki mentések hétfőn 2024. február 13.

Baleset történt hétfőn délben Szegeden, a Brüsszeli körúton. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járműveket, a balesetben két ember megsérült.

Az elmúlt hétvége tűzoltói beavatkozásai 2024. február 12.

Két autó karambolozott szombaton délben Sándorfalva belterületén. A szegedi hivatásos és a sándorfalvi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesetben hárman sérültek meg.