Hírek aloldal fejlécképe

Csongrád-Csanád VMKI hírek

A nyár veszélyeire is felhívja a figyelmet a legújabb teszt 2024. június 14.

Elkészült a katasztrófavédelem legújabb interaktív tesztje. A téma ezúttal is aktuális: az aratáshoz kapcsolódó mezőgazdasági tüzek megelőzésével és a nyár veszélyeivel foglalkozó kérdéseket lehet megválaszolni.

Hat műszaki mentés csütörtökön 2024. június 14.

Csütörtökön Szegeden négy, Makó városában pedig egy esetben kellett a tűzoltóknak leszakadt ágak miatt beavatkozást végezniük. Mind az öt esetben a gyalogosok forgalmát veszélyeztették a lehasadt, magasban lógó faágak. A városok hivatásos egységei motoros láncfűrésszel végezték el a műszaki mentéseket, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

A Nógrád vármegyei focisták idén a legjobbak 2024. június 13.

Tizenhét csapat, vagyis százhetven focista gyűlt össze szerda reggel a Szeged melletti Algyő településen. Ide várták a szervezők azokat a tűzoltócsapatokat, amelyek a BM OKF által kiírt kispályás labdarúgó bajnokságra neveztek. Ilyen tornát 2022-ben rendeztek utoljára, akkor a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei focisták bizonyultak a legjobbnak, így sok csapat őket tekintette a legerősebb ellenfélnek.

Műszaki mentések szerdán 2024. június 13.

Épületre dőlt egy nagy méretű fa szerdán Hódmezővásárhelyen, a határ utcában. A műszaki mentést a város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elvégezték, az eset során nem sérült meg senki.

Szeged belvárosába riasztották a tűzoltókat hétfőn 2024. június 11.

Egy bádoglemez lógott egy szegedi, belvárosi épület tetejéről hétfőn. Délután három órakor érkezett a bejelentés, a Kárász utcába riasztották a szegedi hivatásos egységeket. A tűzoltók gépezetes tolólétra segítségével emelkedtek a magasba, majd eltávolították a tetőszerkezet meglazult elemeit. A gyors beavatkozásnak köszönhetően nem történt személyi sérülés.

Az elmúlt hétvége tűzoltói beavatkozásai 2024. június 10.

Lesodródott az úttestről egy autó pénteken az M5-ös autópályán, Petőfiszállás közelében. A kisteleki és a kiskunmajsai hivatásos tűzoltók kiemelték a sérült sofőrt, majd áramtalanították a járművet.

Két tűzeset és két műszaki mentés csütörtökön 2024. június 07.

Ötven körbála égett csütörtökön reggel egy tiszaszigeti tanyán. A szegedi hivatásos és a település önkéntes tűzoltói két vízsugárral végezték el a beavatkozást, a tűz nem okozott károkat a környezetében.

Hét autó szenvedett balesetet szerdán este 2024. június 06.

Halálos balesethez riasztották a szegedi hivatásos tűzoltókat szerdán reggel. Egy kisteherautó és egy személyautó karambolozott Szeged és Domaszék között, az 55-ös úton. A tűzoltók áramtalanították a járműveket, megszüntették a forgalmi akadályt, majd a mentőkkel közösen kiemelték a baleset áldozatát a roncsok közül. A mentés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

Két műszaki mentés kedden 2024. június 05.

Egy lehasadt, nagy méretű faág akadályozta a forgalmat kedden Szentesen, a József Attila utcában. Hódmezővásárhelyen, a Dobó Katalin utcában szintén egy magasban lógó ág veszélyeztette a gyalogosokat. A lakossági bejelentéseket követően a műszaki mentéseket a város hivatásos tűzoltói végezték el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Motoros baleset történt Pusztaszernél 2024. június 04.

Halálos baleset történt hétfőn délután az 5-ös főúton, Pusztaszer közelében. Két autó és egy motoros ütközött. A motor kigyulladt, a tüzet a kisteleki hivatásos és önkéntes egységek oltották el, majd áramtalanították a járműveket. A balesetben a motoros a helyszínen életét vesztette. A mentés idején teljes útlezárás volt érvényben.

Az elmúlt hétvége tűzoltói beavatkozásai 2024. június 03.

Idős, vak kutyát mentettek a tűzoltók pénteken Hódmezővásárhelyen. A Fürkehalom utcából jelezték a lakosok, hogy az eb egy mély árokba esett, önerejéből nem tud kiszabadulni. A város hivatásos egysége percek alatt kiemelte a négylábút, aki a tűzoltóknak köszönhetően sérülések nélkül szabadult ki fogságából.