Hírek aloldal fejlécképe

Csongrád-Csanád VMKI hírek

Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései 2024. március 18.

Egy garázs égett teljes terjedelmében pénteken Szegeden, a Thököly utcában. A tűz a főépület tetőszerkezetét is elérte. A szegedi hivatásos tűzoltók három egysége fékezte meg a lángokat, a tűzesetben személyi sérülés nem történt.

Baleset Hódmezővásárhelynél 2024. március 14.

Lesodródott az úttestről egy autó szerdán reggel Hódmezővásárhely és Mártély között, a 4521-es úton. A hódmezővásárhelyi tűzoltók biztosították a helyszínt a vizsgálatok idejére, valamint az egyik utast kiemelték a járműből. A mentők két embert szállítottak kórházba.

Tűz Makón, baleset Szegeden 2024. március 13.

Villamossal ütközött egy autó kedden Szegeden, a József Attila sugárúton. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el.

Fák dőltek ki az erős szélben hétfőn 2024. március 12.

Hétfőn a vármegye három pontján is a kidőlt fák akadályozták a forgalmat. Fábiánsebestyén, Hódmezővásárhely és Szeged területéről érkeztek lakossági bejelentések a nap folyamán. A műszaki mentéseket a szegedi, a szentesi és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységek rövid idő alatt elvégezték, munkájukat egy esetben a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltók is segítették. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései 2024. március 11.

Egy könnyűszerkezetes garázs égett szombaton délben Szentesen, egy családi ház udvarában. A lángokat a szentesi és a csongrádi egységek fojtották el, a tűzesetben senki sem sérült meg.

Balesetek szerdán 2024. március 07.

Kamion és személyautó karambolozott szerdán reggel Szegeden, a Dorozsmai úton. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el, személyi sérülés nem történt.

Fókuszban a lakosok biztonsága 2024. március 06.

„A biztonságos mindennapokért”, avagy „Beszélgetés egy tűzoltóval” elnevezéssel indult előadás-sorozat a közelmúltban Csongrád-Csanád vármegye egyes teleülésein. A rendezvényt a szegedi katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársai hívták életre.

Műszaki mentések kedden 2024. március 06.

Balesetnél végeztek beavatkozást a ruzsai katasztrófavédelmi őrs tűzoltói kedden reggel. Két autó karambolozott a település közelében, az 5431-es úton. Az egység áramtalanította a járműveket, majd megszüntette a forgalmi akadályt. A balesetben egy ember megsérült.

Egyre több helyen ég a tarló, a nádas 2024. március 04.

A tavaszias időjárás és a kerti munkák megkezdése miatt megemelkedett a szabadtéri tüzek száma. Idén is mát több ilyen esethez riasztották a tűzoltókat Csongrád-Csanád vármegyében.

Álláshirdetés - Bátor és elhivatott vagy? Segíteni szeretnél bajba jutott embertársaidon? Várunk a tűzoltók csapatába! 2024. március 04.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beosztott tűzoltói munkakörre keres új bajtársakat. Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.

Az elmúlt hétvége tűzoltói beavatkozásai 2024. március 04.

Gázvezetéket szakított egy autódaru pénteken Szegeden. A gázszolgáltató szakemberei a tűzoltók biztosítása mellett elszorították a sérült vezetéket. Közben a katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai folyamatosan méréseket végeztek a területen. Veszélyes koncentrációt nem mutattak a műszerek. Személyi sérülés nem történt.

Tűz Csanyteleken, műszaki mentés Ruzsán 2024. február 28.

Egy lehasadt ág akadályozta a forgalmat kedden Ruzsánál, az 5432-es úton. A szegedi és a ruzsai hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést.