Hírek aloldal fejlécképe

Csongrád-Csanád MKI hírek

ÁLLÁSHIRDETÉS 2022. december 01.

Vízügyi szakügyintézőt keres a megyei igazgatóság.

Autó égett, faág hasadt le 2022. november 30.

Egy autó utastere égett kedden este Zákányszéknél. A ruzsai katasztrófavédelmi őrs egysége oltotta el a lángokat, senki sem sérült meg.

Baleset Domaszéknél, hárman megsérültek 2022. november 29.

Megcsúszott, majd felborult egy autó hétfőn reggel Hódmezővásárhelyen, a Görbe utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították, majd kerekeire állították a járművet. A sofőr egyedül utazott, nem sérült meg.

Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései 2022. november 28.

Egy személyautó égett szombaton Mórahalomnál, az 55-ös úton. A szegedi hivatásos és a mórahalmi önkéntes tűzoltók végezték el az oltást, senki sem sérült meg.

Három riasztás csütörtökön 2022. november 25.

A kémény belső falára lerakódott korom égett egy csongrádi családi házban csütörtökön. A város hivatásos egysége végezte el a beavatkozást, a kéményseprő szakemberek pedig átvizsgálták a hő-és füstelvezetőket. Senki sem sérült valamit.

Csak a gyertya égjen, ne az otthonunk! 2022. november 25.

Advent idején és karácsonykor megemelkedik a lakástüzek száma, naponta országosan átlagosan huszonöt otthon gyullad ki ilyenkor. Az évnek ebben az időszakában az emberek többet tartózkodnak otthon, működik a fűtés, emellett gyakrabban főzünk és világítunk. Hamarosan meggyújtjuk az adventi koszorún lévő gyertyákat, különböző fényfüzérekkel díszítjük fel az otthonunkat, ezek tűzveszélyesek lehetnek.

Hódmezővásárhelyről érkeztek segélyhívások szerdán 2022. november 24.

Beizzott a födém egy hódmezővásárhelyi családi ház melléképületében szerdán délelőtt. A város hivatásos tűzoltói végezték el a beavatkozást, majd hőkamerával vizsgálták át az épületet. Senki sem sérült meg.

Álláshirdetés 2022. november 23.

Munkavédelmi ügyintézőt keres a megyei igazgatóság.

Balesetek Makón 2022. november 23.

Két baleset is történt kedden Makónál. Először délután négy órakor riasztották a város hivatásos egységét az Eötvös utcába, ahol egy árokba csúszott autónál kellett elvégezniük a műszaki mentést. Majd fél órával később a város külterületéről, a 4434-es útról érkezett bejelentés, ahol az út menti árokba csúszott egy autó. A beavatkozást forgalomkorlátozás mellett végezték el az egységek. A balesetekben senki sem sérült meg.

Tűz, baleset és szén-monoxid a hét első napján 2022. november 22.

Egy lakatlan tanya épülete égett hétfőn délelőtt Bordány külterületén. A szegedi és a ruzsai hivatásos egységek oltották el a lángokat két vízsugárral, személyi sérülés nem történt.

Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései 2022. november 21.

A kéményben lerakódott korom égett egy szegedi családi házban pénteken. A város hivatásos tűzoltói érkeztek a helyszínre, átvizsgálták az égéstermék-elvezetőket. Senki sem sérült meg.

Szén-monoxid Hódmezővásárhelyen 2022. november 18.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy hódmezővásárhelyi családi házban csütörtökön délután. A megemelkedett koncentrációt a város tűzoltó is kimutatták. A berendezésnek köszönhetően senki sem sérült meg.