Hírek aloldal fejlécképe

Csongrád-Csanád VMKI hírek

Csütörtökön történt beavatkozás 2024. július 26.

Csütörtökön délelőtt Mártélyon, a Kócsag utcában egy nagyméretű fa nyaraló épületre dőlt, valamint veszélyeztette a forgalmat. A műszaki mentést a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók végezték el, motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Műszaki mentések szerdán 2024. július 25.

Szerda délelőtt Szentesen, a Szent Anna utcában egy lehasadt faág veszélyeztette a gyalogos forgalmat. A műszaki mentést a szentesi hivatásos tűzoltók végezték el, motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Kedden történt tűzoltói beavatkozások 2024. július 24.

Mintegy két hektáron égett az aljnövényzet és a nádas Szegeden, a Zsámbokréti sor közelében kedden délután.

Tűzesetek és műszaki mentések hétfőn 2024. július 23.

A nap folyamán kettő műszaki mentéshez és kettő tűzesethez riasztották Csongrád-Csanád vármegye tűzoltóit.

Tűzoltói beavatkozások az elmúlt hétvégén 2024. július 22.

Szombaton délelőtt Sándorfalván, az Erdő soron, a kerékpárút mellett ötven négyzetméter területen égett az aljnövényzet.

Műszaki mentések csütörtökön 2024. július 19.

Csütörtökön is érkeztek lakossági bejelentések a szerdán és csütörtökön történt viharral kapcsolatban.

Lehasadt faágak és kidőlt fák adtak munkát a viharok után a szerdai napon és csütörtökön éjjel a tűzoltóknak 2024. július 18.

A Csongrád-Csanád vármegyében szerdán és csütörtökön történt viharokkal kapcsolatban mintegy 35 káresethez riasztották a vármegye tűzoltóit.

Hőség, szárazság és szabadtéri tűzesetek vármegyénkben 2024. július 17.

Kedden négy szabadtéri tűznél végeztek oltást az egységek.

Elbírálták az önkéntes tűzoltó egyesületek pályázatát 2024. július 16.

Főigazgatói döntés alapján 2024-ben ismét hatszáz millió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére.

Szabadtéri tűz, baleset és lehasadt ágak hétfőn 2024. július 16.

Derékba tört egy több méter magas fa hétfőn reggel Szegeden, a Kossuth Lajos sugárúton, a törzs felső része a közeli épületre dőlt. A műszaki mentést a szegedi tűzoltók végezték el, motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Kicsivel később a Füge sorra riasztották a hivatásos egységet, ahol egy diófa több ága is leszakadt, veszélyeztetve a gyalogosokat. A reggeli órákban a Mars téren is be kellett avatkozniuk a tűzoltóknak, itt is több méteres magasságban lógott egy leszakadt ág. A műszaki mentéseket a szegedi hivatásos tűzoltók mindenhol rövid idő alatt elvégezték, személyi sérülés sehol sem történt.

Vármegyénk 15 településén gyérítik a szúnyogokat a héten 2024. július 15.

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében, összesen 86 ezer hektáron lesz a héten szúnyoggyérítés. A következő napokban Komárom térségében, Budapest érintett kerületeiben, a Csepel-sziget, Dunaújváros, Szekszárd, Baja és Mohács térségében, továbbá a Dráva mentén, a vízpart közeli településeken lesznek kezelések. Ezen kívül Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas és Zala vármegye számos településén várhatóak földi kémiai beavatkozások. A nagy hőségre tekintettel légi kémiai kezelésekre továbbra sem kerül sor, mivel az csak a napnyugtát megelőzően kivitelezhető, amikor a meleg miatt még alig repülnek a szúnyogok. A gyérítések pontos ütemezése megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Tűzoltói mentések az elmúlt hétvégén 2024. július 15.

Halálos kimenetelű balesetnél végeztek mentést a tűzoltók szombaton délelőtt. A 431-es úton, Kiszombor közelében két autó karambolozott. A járművekben összesen hat ember utazott, közülük ketten a helyszínen életüket vesztették. A tűzoltók több embert emeltek ki a roncsok közül feszítővágóval, a sérülteket átadták a mentőknek. A baleset helyszínén délutánig teljes útlezárás volt érvényben.