Hírek aloldal fejlécképe

Csongrád-Csanád VMKI hírek

Halálos baleset történt Maroslelénél 2023. március 23.

Ötszáz négyzetméteren lángolt az avar szerdán az 5-ös számú főút mellett, Kisteleknél. A kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége fékezte meg a lángokat, a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben.

„A füstérzékelő életet menthet” – jubileumi alkotói pályázat 2023. március 21.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2023-ben immáron tizedik alkalommal hirdeti meg alkotói pályázatát az iskolások körében.

Ház égett Szegeden 2023. március 21.

Úttestre és a felette futó vezetékre dőlt egy nagy méretű fa hétfőn Ruzsán. A ruzsai hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést, senki sem sérült meg.

Az elmúlt hétvége tűzoltói beavatkozásai vármegyénkben 2023. március 20.

Tűz volt Szegeden szombaton délután, a Gyertyaöntő utca melletti erdős területen. A szegedi tűzoltók két egysége rövid idő alatt elfojtotta a lángokat, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben.

Két balesethez is riasztották a tűzoltókat csütörtökön vármegyénkben 2023. március 17.

Halálos baleset történt csütörtökön délelőtt Szentesnél, a 4516-os úton. Egy autó lesodródott, az út menti fának ütközött, majd a szántóföldbe csapódott. A szentesi hivatásos tűzoltók feszítővágóval emelték ki a sofőrt, majd átadták a mentőknek. A középkorú férfi a helyszínen életét vesztette.

Öt műszaki mentés szerdán 2023. március 16.

Szerdán a szél adott munkát a vármegyei tűzoltóknak Szegeden. Négy esetben is kérték a lakosok a hivatásos egységek segítségét. Mind a négy esetben a lehasadt ágak és a kidőlt fák okoztak fennakadásokat a forgalomban, egy esetben pedig a kidőlt fa a parkoló autókat is megrongálta. A nap folyamán Szentesről is érkezett egy segélyhívás, ott a kerékpárút forgalmát akadályozta egy leszakadt, nagy méretű ág. A mentéseket a városok hivatásos tűzoltói végezték el, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Indul a szabadtéri tűzesetek időszaka 2023. március 14.

A napokban egyre több szabadban keletkezett tűzhöz riasztják a tűzoltókat, amelyek oka általában kerti zöldhulladék-égetésre vezethető vissza.

Beavatkozások hétfőn 2023. március 14.

Rosszulléte miatt nem tudott ajtót nyitni a mentőknek egy idős ember hétfőn délelőtt Szegeden. A Retek utcába riasztották a hivatásos egységeket, a tűzoltók az erkélyen keresztül jutottak be a lezárt lakásba. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a mentők megkezdhették a beteg ellátását.

Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései 2023. március 13.

Egy autó motortere égett szombaton Mórahalmon. A tüzet a ruzsai katasztrófavédelmi őrs egysége oltotta el, senki sem sérült meg.

Mérlegen a 2022-es év – évértékelőt tartott az Igazgatóság 2023. március 10.

A Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2022. évi tevékenységét értékelte Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok, igazgató március tizedikén Szegeden. A tábornok az állománygyűlésen kiemelte, hogy az elmúlt évet az igazgatóság életében három dolog határozta meg alapvetően: a világjárvány, az orosz-ukrán fegyveres konfliktus, valamint az azt követő gazdasági nehézségek.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő 2023. március 10.

Riasztott a szén-monoxid-érzékelő egy magyarcsanádi családi házban csütörtökön este. Egy nyílt égésterű vízmelegítő üzemelt a fürdőszobában, de a berendezés azonnal figyelmeztette a lakókat a bajra. A makói tűzoltók mérőműszerei is kimutatták a gyilkos gáz jelenlétét. Senki sem sérült meg, a gázszolgáltató a lakók biztonsága érdekében a meghibásodott kazánt leválasztotta a hálózatról.

Két mentés szerdán 2023. március 09.

Egy autó motortere és utastere égett szerdán este Szegeden, a Hópárduc utcában. A szegedi egység oltotta el a lángokat, senki sem sérült meg.