Hírek aloldal fejlécképe

Csongrád-Csanád VMKI hírek

Súlyos baleset történt Szegeden 2023. szeptember 29.

Négyszáz négyzetméteren lángolt az avar csütörtökön Szeged külterületén, a Bordányi úton. A tűz a felette futó távvezetéket is veszélyeztette. A szegedi hivatásos egység oltotta el a lángokat.

Beavatkozások kedden 2023. szeptember 27.

Ötszáz négyzetméteren égett a tarló kedden Derekegyház külterületén. A szentesi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, a tűzesetben személyi sérülés nem történt.

Több bejelentés is érkezett hétfőn 2023. szeptember 26.

Elesett a lakásában és segítségért kiabált egy idős ember hétfőn reggel Szegeden. Az Ipoly sorra riasztották a szegedi hivatásos tűzoltókat. Az egység az erkélyen keresztül jutott be a lezárt lakásba, majd a sérültet átadták a mentők munkatársainak.

Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései 2023. szeptember 25.

Másfél hektáron lángolt az erdő aljnövényzete és a mellette lévő füves terület pénteken Balástyánál. A kisteleki és a szegedi hivatásos egységek mellett a kisteleki és a balástyai önkéntes tűzoltók, valamint a balástyai kutató-mentőcsoport tagjai érkeztek a helyszínre, közös erővel fojtották el a lángokat az egységek.

Tűz és baleset csütörtökön 2023. szeptember 22.

Árokba hajtott egy autó csütörtökön Bordánynál, a 4508-as úton. A szegedi hivatásos és az üllési önkéntes egységek érkeztek a balesethez. A tűzoltók áramtalanították a járművet, a sofőrt a mentők kórházba szállították.

Baleset Mórahalomnál 2023. szeptember 21.

Három autó karambolozott szerdán reggel Mórahalomnál, az 55-ös számú főúton. A ruzsai és a szegedi hivatásos, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben két ember sérült meg.

Görbüljön! 2023. szeptember 19.

A hivatásukkal járó kihívások után békésebb vizekre eveztek a tűzoltók szeptember harmadik hétvégéjén. Ezúttal nem a folyamatos rohanásról és a mentésekről szólt a napjuk, hanem a türelemről, a nyugalomról és a jó fogásokról. A tűzoltók ugyanis egy barátságos horgászversenyt szerveztek Felgyőn, ahol 16 horgász állt, vagyis ült rajthoz a vízparton.

Tűz Ásotthalomnál 2023. szeptember 19.

Egy kettéhasadt, nagy méretű fa veszélyeztette a gyalogosok és az autósok forgalmát hétfőn Hódmezővásárhelyen. A lakossági bejelentést követően a város hivatásos tűzoltói érkeztek a helyszínre, rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentést. A beavatkozásnak köszönhetően a forgalom zavartalanul haladhatott tovább az érintett útszakaszon.

Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései 2023. szeptember 18.

Teherautó és személyautó ütközött pénteken Szegednél, az 55-ös számú főúton. A szegedi tűzoltók áramtalanították a járműveket, a balesetben egy ember megsérült.

Megemelkedett a szén-monoxid-koncentrációja egy szegedi lakásban 2023. szeptember 15.

Életet mentett a szén-monoxid-érzékelő csütörtökön délben egy szegedi lakásban. Miután a berendezést leadta a vészjelzést, a lakók azonnal értesítették a katasztrófavédelmet. A szegedi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, méréseket végeztek a lakás helyiségeiben. A mérőműszerek magas koncentrációt mutattak. A lakót a mentők megfigyelésre kórházba szállították. A tűzoltók a gázszolgáltató szakembereivel közösen vizsgálták át a tüzelő-és fűtőberendezéseket.

Idős asszonyt mentettek a tűzoltók Hódmezővásárhelyen 2023. szeptember 14.

Órák óta feküdt egy sérült nő a padlón, amikor a tűzoltók felnyitották a lakását Hódmezővásárhelyen. Szerdán d élután érkezett a lakossági bejelentés a hozzátartozóktól, reggel óta nem érték el az idős asszonyt telefonon. A biztonsági ajtó zárva volt, ezért a tűzoltók az ablakon keresztül, létra segítségével jutottak be a lakásba, majd a sérültet átadták a mentőknek.

Tűzesetek és műszaki mentések kedden 2023. szeptember 13.

Egy hektáron égett a száraz, füves terület kedden délelőtt Kisteleknél. A kisteleki és a szegedi hivatásos, valamint a kisteleki önkéntes egységek közös erővel fojtották el a lángokat, a tűzesetben személyi sérülés nem történt. A szakszerű tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben.