Egy tűzesethez és két műszaki mentéshez riasztották a tűzoltókat az újév első napján

2020. január 02. 11:10

A délelőtti órákban egy újraélesztett beteget mentettek a szegedi tűzoltók.

A melléképületben tárolt tűzifa kapott lángra január elsején Szegeden. A délutáni órákban a Gyula utcába riasztották a szegedi hivatásos tűzoltókat. Az egységek egy vízsugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat, a beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a főépületben. A tűzesetben senki sem sérült meg. 

A mentők kérték a katasztrófavédelem segítségét újév első napján. Egy Csongrádi sugárúti, tizedik emeleti lakásban élesztettek újra egy beteget. A liftbe nem fért be a hordágy, a férfi állapota pedig nem tette lehetővé, hogy a lépcsőházon keresztül vigyék ki a ház előtt várakozó mentőautóhoz. A szegedi hivatásos tűzoltók megtelepítették a gépezetes tolólétrát, majd felemelkedtek a tizedik emeleti lakás ablakához. A hordágyat a kosár széleihez rögzítették, így szállították a beteget a mentőautóhoz. 

Egy magatehetetlen, idős asszonyhoz riasztották a tűzoltókat szerdán. Szegeden, a Becsei utca egyik hatodik emeleti lakásában esett el az asszony, önerejéből nem tudott felállni. A tűzoltók az ablakon keresztül hatoltak be a lezárt lakásba, majd a sérültet átadták a mentőszolgálat munkatársainak. 

Fotó: Rigó József tű. főtörzszászlós/Szegedi HTP