Egy idős asszonyt mentettek a tűzoltók Szentesen

2020. szeptember 29. 08:00

Teljes terjedelmében égett egy lakatlan családi ház hétfőn hajnalban Szegeden, a Harmat utcában. A szegedi hivatásos tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat, a tűzben senki sem sérült meg. 

Egy kamion, egy kisteherautó és egy személyautó ütközött hétfőn délelőtt Hódmezővásárhely külterületén, a 47-es számú főúton. A város hivatásos egysége áramtalanította a sérült járműveket, majd megszüntette a forgalmi akadályt. A balesetben senki sem sérült meg. 

A szomszédok több napja nem érzékeltek mozgást egy társasházi lakásban, a tűzoltók segítségét kérték. Hétfőn délelőtt érkezett a segélyhívás egy szentesi, Horváth Mihály utcai társasházból. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, az erkélyen keresztül jutottak be a harmadik emeleti, lezárt lakásba. A sérültet a tűzoltók átadták a mentőszolgálat munkatársainak, akik azonnal megkezdték az ellátását. 

Az erős szél miatt négy műszaki mentést végeztek a tűzoltók Csongrád-Csanád megyében. Minden esetben lehasadt faágakhoz és kidőlt fákhoz riasztották az egységeket. Szegedről, Szentesről, Makóról és Kistelekről is érkezett lakossági bejelentés. A leszakadt növényi részek minden esetben veszélyeztették az autósok és a gyalogosok forgalmát is. A gyors beavatkozásoknak köszönhetően a forgalom rövid idő alatt helyreállt az érintett útszakaszokon. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Árokba sodródott egy kisteherautó hétfőn éjjel az 55-ös főút 36-os kilométerszelvényében, a kiskunhalasi úton. A ruzsai, a szegedi és a kiskunhalasi tűzoltók érkeztek a helyszínre. A sofőr a roncsok közé szorult, az egységek feszítővágó-berendezés segítségével emelték ki a járműből, majd átadták a mentőknek. 

Fotó: Csongrád MKI/archívum