Műszaki mentések hétfőn

2021. június 01. 09:05

Egy hódmezővásárhelyi, Kaszap utcai lakáshoz riasztották a város tűzoltóit hétfőn reggel. Az ott élő asszony elesett, önerejéből nem tudott ajtót nyitni a mentőegységeknek. A tűzoltók kihúzós létra segítségével, az ablakon keresztül jutottak be az első emeleti lakásba. A beavatkozásnak köszönhetően a mentők megkezdhették a sérült ellátását. 

Csatornába csúszott egy ló hétfőn Szegeden, a Dolgos utcában. A szegedi hivatásos tűzoltók köteleket erősítettek az állatra, ezek segítségéve, egy állatorvos közreműködésével sértetlenül mentették ki a bajba jutott lovat az árokból. 

Árokba borult egy személyautó hétfőn Makónál, a 4414-es úton. A makói hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést, egy ember megsérült. 

Hétfőn négy helyen is lehasadt faágak akadályozták a forgalmat megyénkben. Csongrádról, Szegedről és Makóról is érkezett lakossági bejelentés. A városok hivatásos egységei rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentéseket, ennek köszönhetően a forgalom rövid idő alatt helyreállt az érintett útszakaszokon. 

Őzet gázolt egy személyautó hétfőn Kiszombor külterületén. A balesetet követően a makói tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt, a balesetben személyi sérülés nem történt.  

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum