Megállás nélkül dolgoztak a megye tűzoltói szerdán

2021. július 15. 09:00

Tűzesetek, balesetek és a viharkárok adtak munkát a tűzoltóknak.

Ópusztaszeren, Szegeden és Makón égett a kiszáradt, füves terület szerdán. Először Ópusztaszeren, egy tanya udvarán csaptak fel a lángok, dél után pár perccel érkezett a segélyhívás. A szegedi és a kisteleki hivatásos tűzoltók oltottak, velük együtt végezték a beavatkozást a balástyai kutató-és mentőcsoport önkéntes tűzoltói is. A tűzoltók megvédték a tanya épületeit a lángoktól, a szakszerű beavatkozásnak köszönhetően az ott nevelt állatoknak sem esett bajuk. Délután négy óra után pedig Szegeden három helyen, Baktóban, Újszegeden és a Béketelepi városrészben égett az aljnövényzet. A szegedi és a hódmezővásárhelyi hivatásos egységek fojtották el a lángokat. Makóról pedig a kora esti órákban érkezett a jelzés, a 4414-es út mentén égett a tarló és a lábon álló gabona, mintegy hatszáz négyzetméteren. A tűzesetekben nem sérült meg senki. 

Szerdán az M5-ös autópályán, a Szeged felé tartó pályatesten, a 129-es és a 141-es kilométerszelvény között négy baleset is történt. A 141-es kilométerszelvényben négy jármű ütközött szerdán reggel, Szeged térségében. A balesetben egy ember megsérült, a műszaki mentést félpályás útlezárás mellett végezték el a kisteleki és a szegedi hivatásos egységek.

Vonattal ütközött egy személyautó szerdán délután egy apátfalvi vasúti átjáróban. Ketten ültek az autóban, mindketten megsérültek. A makói hivatásos egység végezte el a műszaki mentést, áramtalanították az autót, majd biztosították a helyszínt a mentés idejére.  

Az éjszakai vihar kapcsán tíz lakossági bejelentés érkezett csütörtök reggelig a szegedi főügyeletre. A legtöbb segélyhívás Mórahalom térségéből érkezett, itt több helyen is kidőlt fák veszélyeztették a közút forgalmát. Érkeztek hívások még Sándorfalváról, Balástyáról, Domaszékről, Szegedről és Szentesről is. Minden esetben kidőlt fáknál, lehasadt faágaknál kellett elvégezniük a mentést a megye tűzoltóinak. A hivatásos egységek munkáját a megye önkéntes tűzoltó egységei és az önkéntes mentőszervezetek is folyamatosan segítették. A bejelentéseket követően a tűzoltók minden esetben rövid idő alatt felszámolták a vihar okozta károkat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Fotó: Csongrád-Csanád MKI/archívum