Bátor cselekedetükért kaptak elismerést a hódmezővásárhelyi tűzoltók

2021. augusztus 25. 10:53

2021. február 24-én, reggel nyolc óra után riasztás érkezett a hódmezővásárhelyi tűzoltó-laktanya ügyeletére.  A bejelentő elmondta, hogy robbanás történt egy tanya épületében, a lakóház lángokban áll. A külterületi ingatlanban egy idős nő lakott. Több egység is a helyszínre indult, a kiérkezést követően azonnal megkezdték az oltást. 

Karácsonyi Miklós tű. főtörzsőrmester és Faragó Zoltán tű. főtörzsőrmester léptek be elsőként a lángoló épületbe, teljes védőfelszerelésben és légzőkészülékben. Az egyik szobából két gázpalackot is kivittek a tűz közvetlen közeléből, a palackokat az udvaron azonnal hűteni kezdték. A gyors és szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a palackok nem robbantak fel. Bátor cselekedetükkel jelentősen hozzájárultak ahhoz, hogy az ott lakó idős asszonyt biztonságban kimenekítsék a lángoló tanya épületéből.  

A két hódmezővásárhelyi tűzoltó a beavatkozás során tanúsított kiemelkedő helytállásukért, bátor és példaértékű cselekedetükért a „Bátorságért érdemjelet” vehettek át a Belügyminisztériumban.  Az emléktárgyat Magyarország Belügyminisztere, Pintér Sándor adta át a tűzoltóknak. 

A megyei igazgatóság minden munkatársa gratulál az elismeréshez!

Fotó: BM OKF