A hosszú hétvége eseményei

2022. december 27. 10:09

Több helyen is jelzett a szén-monoxid-érzékelő a hétvégén.

Pénteken az M5-ös autópályán több baleset is akadályozta a forgalmat, összesen kilenc esetben avatkoztak be a tűzoltók. A balesetek összesen negyven autót érintettek és tizenkilenc ember sérült meg. A műszaki mentéseket a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a szegedi, a kisteleki, a kiskunmajsai, a kiskunfélegyházi, a szentesi hivatásos és a kisteleki önkéntes tűzoltók végezték el.

Egy lakás erkélyén használaton kívüli ruhák égtek Szentesen a Kossuth Lajos utcában. A tüzet a szentesi, a csongrádi és a kunszentmártoni hivatásos tűzoltók oltották el. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Egy személygépkocsi ház falának ütközött Ruzsán, a Fő utcán. A ruzsai hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben egy személy megsérült.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy szegedi lakásban péntek délután. A megemelkedett koncentrációt a város tűzoltó is kimutatták. A gázszolgáltató szakemberei egy nyílt égésterű vízmelegítőt és egy nyílt égésterű konvektort a lakók biztonsága érdekében kizártak a szolgáltatásból. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Szombaton három helyen is bejelzett a szén-monoxid-érzékelő. Csongrádon, a Fő utcán egy társasház lakásában, Szegeden, a Kálvária sugárúton és a Boldogasszony sugárúton egy-egy társasház lakásában. Az érzékelőknek köszönhetően senki sem sérült meg.

Két személyautó ütközött össze Szegeden a Jobb fasoron. Az ütközés következtében az egyik gépkocsi egy elektromos szekrénynek és tűzcsapnak csapódott. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték. A balesetben senki sem sérült meg.

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap egy mindszenti családi házban. A hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, a műszerek is kimutatták a megemelkedett koncentrációt. A gázszolgáltató szakemberei a gáztűzhelyet a lakók biztonsága érdekében kizárta a szolgáltatásból. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

Hétfőn tűz keletkezett egy ötven négyzetméteres lakóépületben Hódmezővásárhely külterületén, a Ludas utcában. Berendezési tárgyak égtek az egyik tizenöt négyzetméteres helyiségben. A város hivatásos tűzoltói két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. A tűzesetben senki sem sérült meg.

Egy személygépkocsi az útról lesodródott Fábiánsebestyén közelében. A szentesi hivatásos és a fábiánsebestyéni önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben senki sem sérült meg.