Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2023. február 20. 09:04

A tűzhelyen felejtett étel miatt füsttel telítődött egy lakás szombaton Szegeden, a Csanádi utcában. A szegedi hivatásos egység átszellőztette a helyiségeket, majd visszahűtötte az izzó edényzetet. Egy ember megsérült.

Épületre dőlt egy fa szombaton Makón, a Szent Anna utcában. A város tűzoltói motoros láncfűrésszel, rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentést. 

 Két hektáron lángolt a száraz aljnövényzet vasárnap kora délután Kistelek külterületén. A kisteleki és a kiskunmajsai hivatásos, valamint a kisteleki önkéntes egységek közös erővel fojtották el a lángokat, senki sem sérült meg. 

Kilencszáz négyzetméteren lángolt a nádas vasárnap Szentesnél. A város hivatásos egységei fékezték meg a lángokat, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben. 

Úttestre dőlt egy nagy méretű fa Szentes külterületén, a 4401-es úton vasárnap. A lakossági bejelentést követően a szentesi hivatásos egység végezte el a műszaki mentést. 

Két személyautó karambolozott Ruzsa külterületén vasárnap éjjel. A ruzsai katasztrófavédelmi őrs egysége áramtalanította a járműveket, a balesetben két ember megsérült. 

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum