Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2023. március 13. 09:33

Egy autó motortere égett szombaton Mórahalmon. A tüzet a ruzsai katasztrófavédelmi őrs egysége oltotta el, senki sem sérült meg.

Szombaton az erős szél is adott munkát a vármegyei tűzoltóknak. Összesen öt lakossági bejelentés érkezett leszakadt faágakról, kidőlt fákról. Szentesen, és Szegeden kellett műszaki mentéseket végezniük az egységeknek. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

A szél két családi házban is visszafújta az égésterméket a helyiségekbe. A szén-monoxid-érzékelők mindkét esetben jeleztek, a lakók azonnal tárcsázták a segélyhívót. A berendezésnek köszönhetően személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Fél hektáron égett a száraz fű vasárnap délután Szegednél, az 55-ös úton. A szegedi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, senki sem sérült meg. 

Bejárati ajtó elé dőlt egy fa Szentesen, a Kertész utcában vasárnap. A bejelentést követően a szentesi egység motoros láncfűrésszel, rövid idő alatt elvégezte a beavatkozást. 

Több meglazult tetőcserép is veszélyeztette a gyalogosokat vasárnap Makón, a Liget utcában. A város tűzoltói létra segítségével távolították el a magasban lógó cserepeket, a gyors beavatkozásnak köszönhetően nem sérült meg senki. 

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum