Az elmúlt hétvége tűzoltói beavatkozásai

2023. november 20. 09:21

Teljes terjedelmében égett egy nyaraló pénteken éjjel Szeged egyik üdülőtelepén. Az ötven négyzetméteres épület mindkét szintje lángolt a tűzoltók kiérkezésekor. A szegedi egységek négy vízsugárral oltották el a lángokat, oltás közben egy gázpalackot is kivittek az épületből. A tűzestben az egyik lakó megsérült.

Szalagkorlátnak ütközött egy autó szombaton az M43-as autópályán. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el, személyi sérülés nem történt.

Egy kiszáradt, kidőlt fa zárta el az úttest forgalmát szombaton Királyhegyesnél. A makói tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el a fa törzsét az útról. 

Vízzel teli csatornából mentettek ki egy őzet a szegedi tűzoltók vasárnap. Délelőtt érkezett a lakossági bejelentés, melyet követően a tűzoltók percek alatt a helyszínre érkeztek. Kézi erővel, sértetlenül szabadították ki a bajba jutott állatot. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy hódmezővásárhelyi családi házban vasárnap délután. A város hivatásos egysége is méréseket végzett a házban, majd a gázszolgáltató szakembereivel közösen vizsgálták át a tüzelő-és fűtőberendezéseket. A szakemberek felhívták a lakók figyelmét a kéményseprői ellenőrzés megrendelésére. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.  

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum