Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2024. március 18. 09:31

Egy garázs égett teljes terjedelmében pénteken Szegeden, a Thököly utcában. A tűz a főépület tetőszerkezetét is elérte. A szegedi hivatásos tűzoltók három egysége fékezte meg a lángokat, a tűzesetben személyi sérülés nem történt.

Árokba hajtott, majd az oldalára borult egy autó szombaton Mórahalom és Zákányszék között. A ruzsai hivatásos és az üllési önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet. A mentők két embert megfigyelésre kórházba szállítottak. 

Árokba sodródott egy autó szombaton Szentesnél is, a 45-ös úton. A szentesi és a csongrádi tűzoltók végezték el a műszaki mentést, a balesetben négyen sérültek meg. 

Lehasadt faág veszélyeztette a forgalmat vasárnap Ópusztaszernél. A műszaki mentést a kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége végezte el, a beavatkozást követően a forgalom helyreállt az érintett útszakaszon. Úttestre dőlt egy nagy méretű fa vasárnap reggel az 5-ös számú főúton is. A kisteleki önkéntes és a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fa törzsét. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap délben egy szegedi családi házban. A fürdőszobában egy nyílt égésterű vízmelegítő működött, amikor a berendezés leadta a vészjelzést. A szegedi hivatásos egység is méréseket végzett a lakásban, majd a gázszolgáltató szakemberei és a kéményseprők átvizsgálták a tüzelő-és fűtőberendezéseket. A jelzőkészüléknek köszönhetően senki sem sérült meg. 

Szalagkorlátnak ütközött egy trélert vontató terepjáró vasárnap éjjel az M43-as autópályán, Szegednél. A műszaki mentést – forgalomkorlátozás mellett - a szegedi és a kisteleki hivatásos egységek végezték el. Személyi sérülés nem történt.    

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum