Az elmúlt hétvége tűzoltói beavatkozásai

2024. május 13. 08:55

Száraz aljnövényzet és nyárfapihe égett szombaton délután Mindszenten, a Tisza utca végén, mintegy 4500 négyzetméter területen. A hódmezővásárhelyi hivatásos és a mindszenti önkéntes tűzoltók rövid idő alatt elvégezték az oltást.

Letért a 451-es útról, majd árokba hajtott és ott a tetejére borulva állt meg egy személyautó Szentes mellett, szombaton délután. A szentesi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépjárművet. A balesetben három ember megsérült.       

Szombaton délután Szegeden, a Fehérpart utcában, egy melléképületben kialakított konyhában főzés közben robbanás történt. A tűzoltói beavatkozást a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el. A robbanás során egy ember megsérült. 

Szombaton este Szegeden, a Temesvári körúton egy lakóépület nyolcadik emeleti lakásában a mikrohullámú sütőben felejtett étel füstölt. A helyszínre kiérkező szegedi hivatásos tűzoltók átszellőztették a lakást, személyi sérülés nem történt. 

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személygépjármű az M43-as autópálya elején, a 3-4-es kilométerszelvény között szombaton este. Az autó Makó felé haladt, amikor tűz ütött ki a kocsiban. A szegedi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel vonultak az esethez, és két vízsugárral eloltották a lángokat.

Nyárfapihe égett vasárnap délután Újszegeden, mintegy 50 négyzetméteren. A szegedi hivatásos tűzoltók rövid idő alatt elvégezték az oltást, a gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben. 

Hétfőn hajnalban Szegeden, egy Kereszttöltés utcai lakóépület alagsorában, három négyzetméter területen használati tárgyak égtek. A szegedi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, a tűzesetben nem sérült meg senki. 

Hétfőn hajnalban szemeteskonténer égett Szegeden, a Sárosi utcában. A helyszíni vizsgálatok alapján felmerült a szándékosság gyanúja. A katasztrófavédelem szakemberei vizsgálják a tűzeset körülményeit.   

Egy fa lehasadt ága veszélyeztette a forgalmat hétfőn hajnalban Szegeden, a Boros József utcában. A lakossági bejelentést követően a szegedi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentést. 

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum