Tűzoltói mentések az elmúlt hétvégén

2024. július 15. 09:25

Halálos kimenetelű balesetnél végeztek mentést a tűzoltók szombaton délelőtt. A 431-es úton, Kiszombor közelében két autó karambolozott. A járművekben összesen hat ember utazott, közülük ketten a helyszínen életüket vesztették. A tűzoltók több embert emeltek ki a roncsok közül feszítővágóval, a sérülteket átadták a mentőknek. A baleset helyszínén délutánig teljes útlezárás volt érvényben.

Riasztott a szén-monoxid-érzékelő szombaton délután egy szegedi családi házban. A konyhában egy nyílt égésterű vízmelegítő működött, melyet a gázszolgáltató szakemberei is átvizsgáltak. A tűzoltók méréseket végeztek a lakásban. Az érzékelőnek köszönhetően a lakók nem sérültek meg. 

Szombaton Szegeden és Kisteleken is a letört, magasban lógó faágak veszélyeztették a közlekedőket. A műszaki mentéseket a kisteleki és a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el, személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Vízelvezető csatornába szorult két őz szombaton Apátfalván. A makói tűzoltók dugólétra segítségével, sértetlenül mentették ki a bajba jutott állatokat. 

Úttestre dőlt egy nagy méretű fa vasárnap Szegeden, a Kossuth Lajos sugárúton. A növény a forgalmat is akadályozta, a lakosok a tűzoltók segítségét kérték. A város hivatásos egysége rövid idő alatt, motoros láncfűrésszel avatkozott be. Este egy letört, magasban lógó faág veszélyeztette a gyalogosokat a szegedi Matty téren. A beavatkozásokat követően a forgalom zavartalanul haladhatott tovább, személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Ketten sérültek meg abban a balesetben, amelyik vasárnap kora este történt az M43-as autópályán Makónál.  Egy trélert vontató autó oldalára borult, az pálya leállósávját foglalta el. A műszaki mentést – félpályás útlezárás mellett - a makói hivatásos tűzoltók végezték el. 

Fotó: Tóth Árpád/Makó HTP