Lehasadt faágak és kidőlt fák adtak munkát a viharok után a szerdai napon és csütörtökön éjjel a tűzoltóknak

2024. július 18. 10:01

A Csongrád-Csanád vármegyében szerdán és csütörtökön történt viharokkal kapcsolatban mintegy 35 káresethez riasztották a vármegye tűzoltóit.

Szerdán reggel Szegeden a Kálvária téren, valamint a Csongrádi sugárúton is lehasadt faág veszélyeztette a forgalmat. A délelőtti órákban a Gera Sándor utcába, valamint a Tisza Lajos utcába riasztották a hivatásos egységet, ahol szintén faág szakadt le, veszélyeztetve az utcák forgalmat. Délután a Somogyi utcában és a Kálvária sugárúton lehasadt faág veszélyeztette a gyalogos forgalmat. A műszaki mentéseket a szegedi hivatásos tűzoltók mindenhol rövid idő alatt elvégezték, személyi sérülés sehol sem történt.

Szerdán délelőtt Hódmezővásárhelyen, a Szent István utcában egy lehasadt faág a gyalogos forgalmat veszélyeztette. A műszaki mentést a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók végezték el, motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Délután Mindszenten, a 4521-es út 19-es kilométerszelvényénél egy faág letört, veszélyeztetve a forgalmat. Kicsivel később Mindszenten, a Szabadság térre riasztották a tűzoltókat, ahol egy fa ága leszakadt, veszélyeztetve a gyalogosokat. A műszaki mentéseket a hódmezővásárhelyi hivatásos és a mindszenti önkéntes tűzoltók végezték el.

Szerdán délután Üllés közelében, az 5408-as számú útra fák dőltek. Üllésen, a Móra Ferenc utcában egy fa villanyvezetékre hasadt.  A műszaki mentéseket a ruzsai hivatásos tűzoltók végezték el. 

Csongrád közelében, 451-es út 14-es kilométerszelvényénél egy nagyméretű fa úttestre dőlt. A műszaki mentést a csongrádi hivatásos tűzoltók végezték el. 

Ópusztaszer mellett, a Székelytelepi tanyánál szintén úttestre dőlt fa akadályozta a forgalmat. Pusztaszer közelében, az Erzsébet tanyánál egy fa útra dőlt.  A műszaki mentéseket a kisteleki hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel végezték el.

Mórahalmon, a Szegedi utcában egy fa egy épület tetőszerkezetére dőlt, a műszaki mentést a mórahalmi önkéntes tűzoltók végezték el. 

A 147-es számú Kiskunfélegyháza-Orosháza vasútvonalon, a Kónyaszéki megálló közelében több fa a vasúti sínekre dőlt, veszélyeztetve a vasúti forgalmat. A műszaki mentést a csongrádi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel végezték el.

Baks közelében, a 4522-es úton egy fa az útra dőlt, Üllésen, az Erdélyi utcában egy fa ága egy villanyvezetékre hasadt. A műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el.

Lesodródott az úttestről és fának ütközött egy személyautó Mindszent külterületén, a 4521-es út Szegvár felé vezető szakaszán, szerdán délután. A járműbe beszorult egy ember. Őt feszítővágóval szabadították ki hódmezővásárhelyi és a szentesi hivatásos tűzoltók. A műszaki mentést segítették a mindszenti önkéntes tűzoltók is, akik áramtalanították a gépkocsit. A baleset során kettő ember megsérült. 

Letért az úttestről, majd árokba borult egy kamion Makónál szerdán délután, az M43-as autópálya 35-ös kilométerszelvényénél, a Nagylak felé vezető oldalon. A makói hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával végezték el a műszaki mentést. Az egységek segítették a mentők munkáját. A baleset során egy ember megsérült.

Háromszáz négyzetméteren lángolt az aljnövényzet szerdán délután Szegeden, a Törökkanizsa utcában. A tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók fékezték meg, személyi sérülés nem történt. 

Lesodródott az úttestről egy autó a 47-es főúton, Hódmezővásárhely közelében, szerdán délután. A helyszínre kiérkező hódmezővásárhelyi hivatásos egység áramtalanította a járművet. A balesetben egy ember megsérült.

Csütörtökön éjjel Szeged közelében, az 5-ös számú főút 172-es kilométerszelvényénél egy nagyméretű fa ága az úttestre szakadt és a forgalmat veszélyeztette, Szegeden, a Vám téren egy fa ága egy villanyvezetékre szakadt. A műszaki mentéseket a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el, motoros láncfűrésszel avatkoztak be. Kiszomboron, a Táncsics Mihály utcában egy fa egy gépjárműre, valamint az úttestre dőlt, a Tó utcában egy nagyméretű fa távközlési kábelre és útra dőlt, veszélyeztetve a forgalmat. A műszaki mentéseket a makói hivatásos tűzoltók végezték el, személyi sérülés nem történt.

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum