Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2024. augusztus 05. 10:06

Szombaton reggeltől estig folyamatosan a szabadtéri tűzeseteknél dolgoztak a vármegyei hivatásos és önkéntes tűzoltói. Kilenc helyen lángolt az aljnövényzet, az összes lakossági bejelentés Szeged területéről érkezett. A legnagyobb kiterjedésű tűzeset a Teve utcánál történt, itt húsz hektáros területen pusztítottak a lángok, de tíz hektáros terület égett le a Nád dűlőben is. A városok hivatásos tűzoltói most is számíthattak az önkéntes tűzoltók munkájára, a mórahalmi és a balástyai önkéntes egységeket is riasztotta a szegedi főügyelet. Emellett az oltásoknál szükség volt a szomszédos vármegyék, Bács-Kiskun –és Békés vármegye egységeire is. Oltás közben az erős szél is nehezítette a tűzoltók munkáját, a lángok gyorsan terjedtek a kiszáradt aljnövényzetben. A munkálatok este hét órakor fejeződtek be, személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Két autó karambolozott vasárnap éjjel az M5-ös autópályán. A balesetben senki sem sérült meg, a műszaki mentést a szegedi hivatásos tűzoltók végezték el.  

Vasárnap öt helyen gyulladt ki a száraz aljnövényzet Csongrád-Csanád vármegye területén. Zsombónál, Mórahalomnál, Csongrádon és Csanádpalotán is szabadtéri tűzesethez riasztották a városok hivatásos és önkéntes egységeit. A gyors és szakszerű tűzoltói beavatkozásoknak köszönhetően a tűz nem okozott komolyabb károkat a környezetében. 

Villanyoszlopnak hajtott egy személyautó vasárnap Kövegy területén, a Rákóczi utcában. A makói hivatásos egység áramtalanította a járművet, a balesetben senki sem sérült meg. 

Az úttestre dőlt egy fa vasárnap délután Szegeden, a Bem utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel végezték el a műszaki mentést, melyet követően a forgalom zavartalanul haladhatott tovább. 

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum