Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentései

2024. szeptember 02. 09:15

Száz négyzetméteren lángolt az erdő aljnövényzete szombaton Ruzsánál. A ruzsai hivatásos és a település önkéntes tűzoltói oltották el a lángokat.

Megrekedt a felvonó egy szegedi társasház legfelső szintjénél szombaton. A felvonóba füst áramlott. A szegedi tűzoltók percek alatt a helyszínre értek, kéziszerszámok segítségével, sértetlenül szabadították ki a lift utasát. 

Három autó karambolozott szombaton Szegeden, a Népkert soron. A szegedi tűzoltók áramtalanítottak, a balesetben nem sérült meg senki. 

Két autó ütközött szombaton az M5-ös autópályán, Kistelek közelében. A kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége áramtalanította az autókat, majd megszüntette a forgalmi akadályt. A balesetben négy utas sérült meg. 

Szeptember első napján hat tűzesethez és két műszaki mentéshez riasztották a Csongrád-Csanád vármegyei tűzoltókat. A mártélyi útnál öt hektáron lángolt a száraz, füves terület, de égett az avar Hódmezővásárhely külterületén, a Mező utcában is. Két szabadtéri tűz is volt az algyői híd közelében. A tűzesetek során összesen mintegy hat hektárnyi terület égett le. A hat helyszínen több, mint húsz egység – a városok hivatásos tűzoltói, valamint a mártélyi és a mindszenti önkéntes tűzoltók – oltották a lángokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

Egy negyven négyzetméter alapterületű melléképület lángolt vasárnap Szatymaz településén, az Ady Endre utcában.  A szegedi és a ruzsai hivatásos, valamint a sándorfalvi önkéntes egységet és a balástyai kutató- és mentőcsoport tagjait riasztotta a szegedi műveletirányítás. A tűzesetben nem sérült meg senki. A tűz okát vizsgálják a katasztrófavédelem szakemberei.     

Baleset történt vasárnap Mórahalom közelében, az 55-ös úton. Három autó ütközött össze. A szegedi és a ruzsai hivatásos egység áramtalanította a járműveket. A balesetben három ember sérült meg. 

Gázvezetéket szakított egy munkagép vasárnap délután Ferencszálláson. A makói tűzoltók folyamatosan méréseket végeztek a helyszínen, veszélyes koncentrációt a lakók közelében nem mértek. A tűzoltók a hiba elhárításáig biztosították a helyszínt, személyi sérülés nem történt. 

Fotó: Csongrád-Csanád VMKI/archívum