A megyei közgyűlés volt elnöke látogatott el a katasztrófavédelmi Igazgatóságra

2020. január 10. 12:05

Kakas Béla öt éven át vezette a megyei közgyűlést. 2019 végén adta át feladatait utódjának.

Szatmári Imre tű. dandártábornok, megyei igazgató meghívására érkezett a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság épületébe pénteken Kakas Béla, a megyei közgyűlés leköszönő elnöke. 

Kakas Béla és az igazgatóság munkakapcsolata több mint másfél évtizede rendületlen, hiszen elnökké választása előtt két cikluson át polgármesterként vezette Sándorfalva települését. Az elnök köszöntőjében kiemelte, mindenben számíthatott a katasztrófavédelem segítségére. Komoly segítséget kapott a zenei táborok megvalósításához, és a megyét érintő kérdésekben is mindig maga mellett tudhatta a megyei igazgatóság szakmai támogatását. 

A péntek reggeli vezetői értekezleten a tábornok köszönetet mondott az elnöknek az elmúlt években nyújtott segítségéért. A katasztrófavédelem feladatköre az utóbbi években jelentősen bővült, ezek megvalósításában az elnök segítő együttműködése hozzájárult a napi feladatok sikeres megvalósításához. 

Szatmári Imre tű. dandártábornok köszönete jeléül egy oklevelet, valamint egy különleges Szent Flórián szobrot nyújtott át a volt elnöknek. Kakas Béla rövid köszöntőjében kiemelte, a szolgálat az, ami feltétlenül szükséges ahhoz, hogy valaki a megyéért, a városokért, az ott élő emberekért dolgozzon nap, mint nap. Különösen igaz ez a tűzoltókra, akik hivatásos szolgálatuk alatt a megye lakosait védik. 

Az elnök munkájára, együttműködésére a megyei igazgató a jövőben is számít, hiszen Kakas Béla továbbra is fontos feladatokat lát majd el Csongrád megye érdekében. 

Munkájához további szakmai sikereket, magánéletéhez jó egészséget kíván a megyei igazgatóság minden munkatársa!

Fotó: Molnár Krisztina tű. főhadnagy/Csongrád MKI