Hírek aloldal fejlécképe

Csongrád-Csanád VMKI hírek

Gondosóra riasztotta a tűzoltókat egy szegedi lakásba 2024. április 25.

A korom izzott egy fábiánsebestyéni családi ház kéményében szerdán. Este érkezett a lakossági bejelentés, melyet követően a szentesi hivatásos és a település önkéntes tűzoltói érkeztek a helyszínre. Hőkamerával vizsgálták át az épületet, majd értesítették a kéményseprőket.

Idén is támogatásban részesülnek az önkéntes mentőszervezetek 2024. április 24.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is kiírta azt a pályázatot, amely az önkéntes mentőszervezetek tevékenységéhez kapcsolódó működési költségek finanszírozására nyújt lehetőséget a központi költségvetésből. Az önkéntesek számára rendelkezésre álló hétszáz milliós pályázati forrásból összesen százmillió forint fordítható az önkéntes mentőszervezetek támogatására.

Súlyos baleset történt a szegedi rakparton 2024. április 24.

Egy melléképület égett kedden délelőtt Hódmezővásárhelyen, a Fáncsy utcában. A város hivatásos egységei érkeztek a helyszínre, azonnal megkezdték az oltást. Megakadályozták, hogy a lángok károkat okozzanak a főépületben. A tűzesetben nem sérült meg senki.

Baleset Szentesnél, tűz Szegeden 2024. április 23.

Két autó karambolozott hétfőn reggel a 451-es úton, Szentesnél. A szentesi hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést, a balesetben ketten sérültek meg.

Tűzesetek és műszaki mentések vasárnap 2024. április 22.

Vasárnap délelőtt, egy Felgyő közelében található tanya mellett, húsz négyzetméter területen trágyarakás égett. A helyszínre érkező csongrádi hivatásos tűzoltók kettő vízsugárral oltották el a lángokat.

Két műszaki mentés csütörtökön 2024. április 19.

Ágak hasadtak le egy kiszombori iskola udvarán álló fáról csütörtökön. Délelőtt érkezett a bejelentés, melyet követően a makói hivatásos tűzoltók végezték el a műszaki mentést. Csongrádon is leszakadt ágak veszélyeztették a gyalogosokat a Fő utcában. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel végezték el a beavatkozást. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Melléképület égett Forráskúton 2024. április 18.

A kerékpárosok forgalmát is veszélyeztette egy kettétört, kidőlt fa szerdán Kelebiánál. A műszaki mentést a ruzsai katasztrófavédelmi őrs egysége végezte el, senki sem sérült meg.

Idén is hétszázmillió forint jut az önkéntesek támogatására 2024. április 18.

A központi költségvetésben – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is hétszázmillió forint áll rendelkezésre az önkéntes tűzoltó egyesületek és az önkéntes mentőszervezetek támogatására. Ebből az összegből hatszázmillió forint az önkéntes tűzoltó egyesületek, százmillió pedig a mentőszervezetek fejlesztésére fordítható. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Magyar Tűzoltó Szövetség közreműködésével közösen pályázatot írt ki, a hivatásos tűzoltósággal együttműködési megállapodással rendelkező tűzoltó egyesületeknek május 17-ig kell eljuttatniuk pályázati anyagukat az illetékes tűzoltóságra.

Kidőlt fák adtak munkát a tűzoltóknak 2024. április 17.

Az elmúlt 24 óra eseményei

Indul a katasztrófavédelem által koordinált szúnyoggyérítés 2024. április 16.

Április 16-án, kedden elindult a központi szúnyoggyérítés, amelyet évek óta a katasztrófavédelem irányít. Tavasszal túlnyomórészt a lárvák elleni biológiai védekezés zajlik. A szúnyogok tenyészőhelyén egy természetes baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe. Ez a fehérje a kijuttatott dózisban kizárólag a csípőszúnyogok lárváit pusztítja el, minden más élőlényre, még az árvaszúnyogokra is ártalmatlan.

Tűzesetek a hét első napján 2024. április 16.

Égett egy személyautó hétfőn délelőtt Csongrádon, a Kereszt utcában. A város hivatásos tűzoltói oltották el a lángokat. Kora délután Szegeden, a Berlini körúton is kiégett egy kocsi motortere, este nyolc órakor pedig szintén Szegeden, a Napraforgó utcában gyulladt ki egy személyautó. A szegedi hivatásos tűzoltók percek alatt eloltották a lángokat, majd visszahűtötték az izzó motorteret. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Az elmúlt hétvége tűzesetei és műszaki mentése 2024. április 15.

Három autó ütközött vasárnap éjjel az M5-ös autópálya 151-es kilométerszelvényénél, Szatymaz közelében. A szegedi hivatásos tűzoltókat riasztotta a főügyelet, az egységek áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. A balesetben személyi sérülés nem történt.